Září v MŠ Jiráskova

Mgr. Petr Kozlovský, 24. 9. 2018

Září ťuká na vrátka, připravte se děťátka, otevřou se dveře školky, vítáme vás, kluci, holky“….,
a tak jsme se ve školce po prázdninách zase sešli.

Samozřejmě nastoupily i nové děti a neobešlo se to bez slziček. Hned od začátku jsme tu týden měli tři praktikantky, které si s dětmi hrály a povídaly. Příjemným překvapením pro děti byl páteční koncert jedné z nich. Eliška (bývalá žákyně naší školky), jim zahrála na kytaru, ukulele a saxofon, děti si s ní společně zazpívaly.

Akce IZS proběhla na náměstí v pátek 14.září, děti si mohly prohlédnout vybavení aut policie, hasičů, vojáků, záchranky. Také se podívaly na ukázku, jak zloděje zadrží policie s pomocí psa, uhašení požáru. Vyzkoušely si své znalosti o silničním provoze a bezpečné jízdě na kole. Dětem se moc líbila policejní motorka. Akce se vydařila a děti si domů odnesly policejní omalovánku a reflexní pásek na ruku a spoustu dojmů a poznatků.

„ Podzim klepe na vrátka, léto balí fidlátka“, ani se tomu nechce věřit, protože počasí je stále letní, ale co naplat – září se nám pomaličku překulilo a nás čekalo ve čtvrtek 20. 9. rozloučení s létem.

„Léto“ nám po paní učitelce Michale poslalo dopis na rozloučenou a mapu k pokladu spolu s úkoly, které máme splnit. Poznávali jsme ovoce, barvy, zazpívali si písničku o létu, vytleskávali slova a také jsme si protáhli tělíčka. A hurá za pokladem: prošli jsme sluneční bránou, pak přes lávku lesíkem a už jsme byli u sladkého pokladu – sušená jablíčka, rozinky…. Tak vítej, podzime!

A hned den poté v pátek 21.9. děti z třídy Ježků na fotbalovém stadionu zhlédly předvedení malých a velkých dravců například: orel, káně, luňák, sup, sovy, sovičky, výr, ostříž, raroh velký, poštolky… Sokolníci předvedli dravce i při lovu na pohyblivé cíle. Děti byly nadšené, dozvěděly se spoustu zajímavostí ze života dravých ptáků, prostě dopoledne se vydařilo. A upozornění: nepořizujte si domů orla, dožívá se až 70 let.

Máme ještě připravené podzimní tvořivé odpoledne pro rodiče a děti a to ve čtvrtek 27. 9., kdy budeme navlékat přírodniny a moc se těšíme.

Za MŠ Jiráskovu napsala J. Burgrová

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.