NAŠI ŽÁCI PŘIVEZLI MEDAILE Z KRAJSKÉHO KOLA PŘEBORU ŠKOL V ŠACHU!

Mgr. Petr Kozlovský, 23. 3. 2024

Ve středu 13. března v Liberci proběhlo krajské kolo Přeboru škol v šachu. Naše škola měla zastoupení v obou kategoriích.

Čtveřice páťáků v kategorii 1.stupně ZŠ, Michal Rutšek, Josef Rejf, Oto Pavlík a Ondřej Poštolka, obsadila mezi 12 družstvy konečné 10. místo. Přeci jen tento turnaj měl oproti okresnímu kolu mnohem vyšší kvalitu a každou nepřesnost ve hře dokázali soupeři využít.

V kategorii 2. stupně ZŠ jsme před soutěží pomýšleli na medaile a ve skrytu duše si i přáli postoupit do republikového finále. Sedmikolový turnaj byl napínavý, časté koncovky partií v časové tísni vyžadovaly přesnou hru. Čtveřice Ondřej Kučina, Jakub Křelina, Matěj Rutšek a Radim Novotný zvládla závěr výtečně a medaile za 3. místo musíme při pohledu na konkurenci považovat za výtečný výsledek.

Kéž by příští ročník soutěže, kdy budou moci kluci hrát naposledy za školu společně, přinesl výsledek ještě o stupínek lepší a byl korunovaný postupem na republikové finále.

Rozhodně všem klukům patří poděkování za reprezentaci školy v krajském kole.

Chtěli bychom pozvat všechny zájemce ve středu 8. května do DDM na otevřený turnaj o šachového krále a královnu frýdlantských škol. Podrobnější informace se včas dozvíte.

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.