OHLEDNUTÍ ZA TŘÍKRÁLOVOU SBÍRKOU VE FRÝDLANTU 2024

Mgr. Petr Kozlovský, 15. 2. 2024

Sčítání letošního ročníku Tříkrálové sbírky je u konce. Štědří dárci letos věnovali na dobročinné účely celkem 172,57 milionů korun, což je zatím nejvíce v historii této celostátní dobročinné sbírky. Největší podíl na tom mají koledníci – ti do více než 27 600 pokladniček vykoledovali celkem 165,23 milionů korun.

Výnos Tříkrálové sbírky je tradičně určen na pomoc lidem v tíživé životní situaci – seniorům, lidem s postižením nebo bez domova, rodinám ohroženým sociálním vyloučením a nemocným, kteří se bez cizí pomoci neobejdou.

Těší nás, že i my jsme se podíleli na tomto výsledku. V prvních dvou lednových týdnech jste se mohli v ulicích Frýdlantu nebo u Vašich dveří setkat s některými ze čtrnácti dětských koledníků z řad žáků ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant v Husově ulici, kteří Vám popřáli do nového roku a požádali Vás o příspěvek do kasičky.

Mnozí z Vás jste nám otevřeli nejen svá srdíčka, ale také „pokladničky“, a proto Vám nyní můžeme s radostí oznámit, že i díky Vám se nám podařilo do osmi kasiček vybrat neuvěřitelných 60 258 korun, což je o 13 000 korun více než v loňském roce.

Děkuji všem, kteří se koledování zúčastnili. Za letošní skvělý výsledek patří poděkování všem dobrovolníkům, zejména dětem, ale i ochotným dospělým (rodičům a učitelům), kteří je doprovázejí. Ale také Vám, všem štědrým dárcům za Vaše příspěvky.

Díky tomuto skvělému výsledku budeme moci účinně pomoci seniorům z Domova U Spasitele, protože právě jim je letošní výnos Tříkrálové sbírky určen.

Renáta Hošová, ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.