AKTUALIZOVANÉ INFORMACE K PROPLÁCENÍ OŠETŘOVNÉHO PRO RODIČE DĚTÍ MLADŠÍCH 13 LET Z DŮVODU UZAVŘENÍ ŠKOLY

Mgr. Petr Kozlovský, 26. 3. 2020

Aktualizace 27. 3. 2020

Vážení rodiče,

pracovnice  sekretariátu školy začala od dnešního dne, tj, od pátku 27. 3. 202o, vydávat potvrzené formuláře žádosti o ošetřovné při péči o dítě z důvodu uzavření školy/školského zařízení také pro rodiče dětí mladší 13 let (do 12, 99 let.).

O ošetřovné je možné žádat zpětně od data uzavření školy, v našem případě tedy od 16. 3. 2020. Dvě pečující osoby se mohou v péči o dítě střídat dle potřeby vícekrát a neomezeně po dobu nařízeného uzavření školy.

Žádosti o vydání potvrzeného formuláře, posílejte, prosím, přednostně elektronicky na e-mailovou adresu podatelny školy podatelna@zsazusfrydlant.cz. Do e-mailu napište jméno a příjmení Vašeho dítěte, datum narození a třídu, kterou navštěvuje. Formulář žádosti, prosím nepřikládejte. Paní sekretářka Vám zašle vyplněnou a potvrzenou žádost e-mailem zpět.

V případě, že si ve výjimečných případech potřebujete potvrzenou žádost vyzvednout osobně v tištěné podobě, domluvte si, prosím schůzku předem na telefonním čísle 482 312 123 v pracovních dnech od 9:00 do 12:00 hodin. Potvrzení se v tištěné podobě vydávají na pracovišti ZŠ Purkyňova 510, Frýdlant.

Pro bližší informace k ošetřovnému navštivte webové stránky Ministerstva práce a sociálních věcí nebo České správy sociálního zabezpečení. 

V případě jakýchkoliv dotazů k ošetřovnému jsme Vám k dispozici na telefonních číslech 482 312 197 (sekretariát školy), 482 312 123 (zástupce ředitele školy) a 602 443 206 (ředitel školy).


AKTUALIZACE 26. 3. 2020

Prezident republiky dnes podepsal zákon, který umožňuje proplácení ošetřovného rodičům dětí mladších 13 let po celou dobu uzavření škol, v našem případě tedy od 16. 3. 2020.

Na webových stránkách České správy sociálního zabezpečení  už jsou v tuto chvíli kompletní informace a postupy pro vyřízení žádosti o ošetřovné. ČSSZ zatím bohužel nezveřejnila, zda bude škola potvrzení vydávat na tiskopisu, který je určen pro rodiče dětí mladších 10 let, nebo zda bude vydán tiskopis nový. Tuto informaci aktuálně zjišťujeme.

Nezasílejte, tedy, prosím, zatím do podatelny školy žádosti o vydání potvrzení. Jakmile budeme mít k dispozici potřebné informace, zahájíme potvrzování žádostí i pro děti mladší 13 let (do 12,99 let). Informaci o zahájení vydávání potvrzení budeme rodičům našich žáků rozesílat přes Školu Online a zveřejníme ji na webových stránkách školy.

Děkujeme Vám za trpělivost a pochopení!

 

 


AKTUALIZACE 20. 3. 2020

Vážení rodiče,

vláda ČR včera, tj.  19. 3. 2020, schválila změnu proplácení ošetřovného i po zákonem stanovených 9 dnech. Ošetřovné bude propláceno po celou dobu nařízeného uzavření škol a školských zařízení. Nárok na ošetřovné budou mít nově také rodiče dětí mladších 13 let (12,99 let). Celý text tiskové zprávy MPSV najdete zde

V našem případě se zatím jedná pouze o žáky základní školy, mateřská škola ve Frýdlantu a Dětská skupina Koťata budou i nadále v provozu.

Zákon bude ještě v režimu legislativní nouze schvalovat v úterý 24. března 2020 Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Následně vydá Česká správa sociálního zabezpečení oficiální infomace a pokyny pro všechny občany a také pro školy a školská zařízení.

Do té doby, prosím, žádosti o potvrzení ošetřovného pro žáky ZŠ mladší 13 let neposílejte, ani nevyžadujte osobně v kanceláři školy. Potvrzení budou vystavována zpětně, a to přednostně elektronicky přes podatelnu školy podatelna@zsazusfrydlant.cz

Jakmile budou na webových stránkách ČSSZ zveřejněny příslušné informace, budeme Vás obratem informovat.

 

Mgr. Bc. Petr Kozlovský

ředitel školy

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.