Úspěch našich ruštinářů v krajském kole festivalu Puškinův památník

Mgr. Petr Kozlovský, 18. 3. 2019

Žáci ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant se již podruhé zúčastnili Krajského kola festivalu ARS POETIKA – PUŠKINŮV PAMÁTNÍK – soutěže v recitaci a zpěvu děl ruských autorů, který se uskutečnil 13. března 2019 na Gymnáziu F. X. Šaldy v Liberci.

V letošním roce byly spojeny dva festivaly umělecké tvorby – Puškinův památník a LinguaFest, kde byla k vidění různorodá vystoupení žáků a studentů v oblasti hudebního a slovního projevu v různých jazycích: fancouzský, ruský, španělský, německý atd…

Žáci 8. ročníku ZŠ Purkyňová (Cimplová Lucie, Guttenbergová Sára, Melka Dominik, Vacková Eliška, Horčičková Veronika, Kröner Adam, Prchal Tomáš, Špínová Melánie, Vaníčková Viktorie) se předvedli v oblasti slovního projevu a ukázali pohádku O Velké řepě v ruském jazyce (RJEPKA) , který se učí druhým rokem. Vystoupení bylo na vysoké úrovní jak po jazykové, tak i po umělecké stránce a kolektiv dostal pamětní list a ceny.

Vystupující byli jako reprezentanti kraje, pozváni na celostátní přehlídku, která se uskuteční ve čtvrtek 6. 6. 2019 v Ruském Středisku Vědy a Kultury v Praze.

Všem zúčastněným děkuji za reprezentaci školy a přeji hodně úspěchů.

Ilona Gurdžjanová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.