Listopad v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 30. 11. 2019

Listopad se u nás v MŠ Bělíkova nesl nejen ve strašidelném duchu, ale také v duchu blížících se Vánoc.

Hned z kraje listopadu naši školku navštívily dvě paní s pejskem a s přednáškou „Pes – náš kamarád“. Děti se dozvěděly mnoho zajímavého. Jak se o pejska starat, čím ho krmit, jak se k němu správně chovat, co se pejskům líbí a co ne, dokonce jsme se naučili i bránit před útokem zlého psa. Dětem se přednáška náramně líbila už jenom z toho důvodu, že si mohly pejska dokonce i pohladit, nebo mu dát pamlsek.

Kdo se nebál, mohl přijít 14.11. do školky na Ples strašidel, který se odehrával ve třídě Zajíčků a Veverek. Děti na sobě měly nejrůznější strašidelné masky a připravené pro ně byly dokonce i soutěže o nějakou tu mlsku. V maskách byly dokonce i paní učitelky, čímž byla atmosféra několikanásobně lepší. V závěru plesu čekalo děti vyhodnocování masek- několik dní dopředu jsme totiž vyhlásili soutěž o nejstrašidelnější doma vyrobenou masku. Tímto bych chtěla poděkovat ochotným rodičům, kteří masky opravdu vyráběli. A aby dětičky neměly hlad během soutěží, bylo pro ně připravené i strašidelné občerstvení, o které se postaraly přímo paní učitelky. Kdo měl odvahu, mohl si dát třeba banánového ducha, nebo krvavý muffin, či snad prsty z lineckého těsta.

Děti také začaly docházet na zimní stadion bruslit, kde se seznamují s tímto sportem a rozvíjí koordinaci pohybů a hrubou motoriku.

V závěru listopadu náš už čekalo jen focení v tématu Vánoc.

Celým měsícem nás také už provázelo zkoušení na Vánoční besídku, která se k nám kvapem blíží. Paní učitelky s dětmi pilně trénují a nacvičují básničky, písničky a nějaké ty tanečky.

Závěrem bych Vás ráda pozvala na právě zmiňovanou Vánoční besídku, která proběhne 10.12.2019 na přední budově a 12.12.2019 na zadní budově. K besídce máme přidružený i Vánoční jarmark, který bude stát určitě za to!

Za kolektiv MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.