Září v mateřské škole v ulici Jiráskova

admin, 13. 11. 2017

Po prázdninách kluci, holky, spěchejte do naší školky…., a tak jsme se tu ve školce zase sešli, samozřejmě nastoupily i nové děti a neobešlo se to bez slziček.

Do školky za námi hned na začátku září přijelo divadlo Matýsek s pohádkou „O vykutáleném štěstí“, pohádka se dětem moc líbila.

V pátek 15.září na náměstí proběhla akce IZS, děti si mohly prohlédnout vybavení aut policie, hasičů, vojáků, záchranky. Také se podívaly na ukázku, jak zloděje zadrží policie s pomocí psa, uhašení požáru. Vyzkoušely si své znalosti o silničním provoze a bezpečné jízdě na kole. Dětem se moc líbila policejní motorka. Akce se vydařila a děti si domů odnesly policejní omalovánku a reflexní pásek na ruku a spoustu dojmů a poznatků.

V září jsme dostali také pozvání od frýdlantských zahrádkářů na pátek 21.9., pro nás to byla vycházka až na druhý konec města, ale krásně připravená výstava nám tu delší cestu vynahradila. Děti si vyzkoušely své znalosti zeleniny a ovoce i když se nám některá ještě plete např. petržel a celer, ale mrkev, ředkvičku a bramboru, rajče, papriku, okurku i cibuli nespleteme, protože „Ovoce a zelenina, to je život, to je síla. Kdo jí mrkev, ředkvičky, ten je zdravý celičký.“

Napsala J.Burgrová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.