Květen v naší mateřské škole.

admin, 9. 6. 2017

Tak, jak je rozmanitý a barevný měsíc květen, takové byly i aktivity v naší mateřské škole.

Začalo to „Dnem otevřených dveří“, kdy měli rodiče i se svými dětmi možnost si prohlédnout celou školku. Ochotně jsme jim vše ukázali a malí návštěvníci si odnesli i hezký dáreček.

Tento den bylo také společné fotografování, při kterém děti nešetřily úsměvem.  Pak následoval již druhý „Návštěvní den“, kdy si děti vybíraly z těchto činností:

vytváření voskových motýlů, výroba ovocných salátů a koktejlů, účast na sportovní olympiádě, práce s knihou, pokusy podle Archimedova zákona nebo kreslení v přírodě.     .

Třída „Opiček“ pokračovala v oblíbeném projektu „Malý stavitel – tentokrát věží“. Z kostek stavěly nádherné budovy – dokonce i Eifellovu věž.

Nejkrásnější a nejdojemnější byla besídka ke Dni matek. Písničky doprovázené klavírem, básničky i divadlo dojaly všechny přítomné rodiče i nás. Dáreček a kytička vše jen umocnily.

A teď něco akčnějšího – „Běh nás baví“. Starší děti si vyjely do liberecké arény zasportovat si. Byla to velká a náročná akce. Pochvala dětem i učitelkám byla na místě.

Tento rozmanitý měsíc jsme ukončili krásnými výlety. Maminky připravily batůžky

s dobrůtkami, naše kuchařinky zabalily svačinku a napekly velikánskou kopu řízků. A už se mohlo jet. Třída „Slůňátek“ navštívila zvířátka v liberecké ZOO. Děti ze třídy „Tygříků“ a „Opiček“ vyjely o něco dále…..až na Staré Hrady u Jičína. Tam zavítaly mezi skřítky, strašidla a čarodějnice.

Byl to příjemně prožitý měsíc. A teď hurá do měsíce června!!!

MŠ Sídlištní

květen

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.