Březen v naší školce

admin, 29. 3. 2017

Jaru jsme ještě neotevřeli vrátka, ale v naší školce to svítilo barevnými květy na šatech malých princezen a nažehlenými košilemi našich kluků…… bylo totiž jarní fotografování. Ještě trochu úsměvu a jaro je na fotografii. Předškoláci to měli složitější….fotili se na tablo a to musí být úsměv opravdu dokonalý.

Další den se děti ze třídy „Tygříků“ nemohly dočkat chvíle, kdy si pořádně zasportují. Tělocvična ZŠ Husova patřila jenom jim. Děti byly nadšené. Ten den nezahálely ani děti z „Opiček“. Pustily se do práce s keramickou hlínou…… překvapení pro maminky bude určitě veliké.

Začátkem měsíce se také děti vypravily na výstavu „Merkur“ a tentokrát se přidala i třída neposedných „Slůňátek“. Nadšení malých dětí bylo veliké, ale nožky je po tak dlouhém výšlapu přece jen trochu bolely.

Také se těšily na ekologickou pohádku „Byla jedna hora“. Dozvěděly se mnoho nového a naučily se správně třídit odpad.

Bylo pondělí 20.3. a my jsme se sešli před ZŠ Husova a šli jsme společně vítat jaro, na které se moc těšíme. Se zimou jsme se rozloučili říkankou „Zimo, zimo, jdi už pryč nebo na tě vezmu bič..“ a Morenu jsme za velkého jásotu hodili do řeky…..

Blížil se konec měsíce a v naší školce bylo hodně rušno. Terezka totiž šla do jiné třídy. Měli jsme „Návštěvní den“. V tento den si děti vybraly z několika různých aktivit a mohly část dne prožít v jiné třídě a s jinou paní učitelkou. U „Slůňátek“ si děti mohly stavět z kynetického písku nebo shlédnout pohádku „O zvídavém štěňátku“ a pak si pohádku i zahrát. Ve třídě „Tygříků“ si upekly mufiny nebo se děti seznámily s artefiletikou (propojení uměleckých aktivit).

Třída „Opiček“ nabídla malování hřebenem nebo setí pšeničky do květináčků. Měsíc březen jsme zakončili akcí pro předškoláky – „Malý projektant“.

 

MŠ Sídlištní

aDSC01698

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.