Čertovské vyučování na pracovišti ZŠ Bělíkova

admin, 8. 12. 2015

Každý ví, že čerti mohou vyjít z pekla jen v předvečer svátku svatého Mikuláše, tedy 5. prosince – na přímluvu paní učitelek ale tentokrát udělali výjimku a přišli jako doprovod Mikuláše a andělů za dětmi do školy už v pátek 4. 12.

Jejich návštěvě předcházelo vyučování věnované právě této lidové tradici. Děti se naučily básničky, písničky a rytmické popěvky o čertech a Mikulášovi, dozvěděly se o původu tohoto lidového svátku, počítaly „pekelně obtížné“ příklady, malovaly čerty a největší borci ze 4. a 5. třídy navíc celou hodinu plavali v Novoměstském bazénu v rámci Mikulášského plaveckého maratonu…

A pak to přišlo! Do školy se přihnali čerti a hned za nimi Mikuláš a andělé (ti proto, aby čertí řádění trošku mírnili). Naši deváťáci (z 9.A) byli tak dokonale namaskovaní, že své spolužáky nikdo z dětí nepoznal J

Prvňáčci čertům tak trochu unikli díky páťákům, kteří si pro ně připravili divadelní hru o čertovském snu malého neposluchy Péti. A tak se dívali na divadlo a čerti je nemohli najít. Ale nakonec i prvňáky čerti trošku postrašili.

Nikoho naštěstí čerti s sebou do pekla neodnesli J Asi máme samé hodné žáky… také proto všechny děti dostaly od Mikuláše malou sladkou odměnu (díky sponzorskému daru od společnosti Mocca, spol. s r.o. – známé výrobny cukrovinek „Lipo“ z Liberce).

Děti, které chodí do školní družiny, si pak i po obědě užily čertovskou zábavu – soutěže, hry, tvoření… Nejvíc se ale těšily na čertovskou tancovačku. Všechny děti si den s Mikulášem, anděly a čerty určitě moc pěkně užily.

Mgr. Anna Chvojková

DSCN0010 DSCN0019 DSCN0020 DSCN0033 DSCN0047 DSCN0070 DSCN0086 DSCN0095

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.