Den s první pomocí

admin, 2. 1. 2014

V úterý 17. 12. jsme již podruhé v letošním kalendářním roce přivítali na naší škole paní profesorky a studenty ze Střední zdravotnické školy v Liberci, kteří si pro nás připravili „Den s první pomocí“. Žáci 9.E a 9.C se rozdělili do dvojic (příp. trojic), postupně obcházeli jednotlivá stanoviště (např. základní neodkladná resuscitace, cizí těleso v ráně, krvácení – tepenné a žilní, zlomeniny, popáleniny, poranění elektrických proudem, šok, poranění hrudníku, epilepsie, uštknutí zmijí,…) a za pomoci studentů „zdrávky“ si na figurantech vyzkoušeli první pomoc a ošetření jednotlivých úrazů.

Cílem této akce bylo upozornit na důležitost poskytování první pomoci, zvýšit informovanost a praktickou dovednost žáků při záchraně lidského života a zároveň zprostředkovat informace o studiu na SZŠ.

Rádi bychom tímto ještě jednou poděkovali pedagogům a studentům Střední zdravotnické školy v Liberci a doufáme, že se tato akce stane tradicí a že i v příštím roce nám studenti SZŠ pomohou s její realizací.

 

Mgr. Renáta Hošová

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.