Čertovská škola ve 2.A

admin, 8. 12. 2013

Bleble bleble, dupy dupy, čerti ježí černé chlupy! Tak začínala čertovská hymna, kterou žáci 2.A zahájili svou páteční „čertovskou školu“. Vyučování pro tento den přenechala paní učitelka zkušené Luciferce, která měla pro čerty připravené pekelné úkoly! V úvodu se čertíci představili ostatním a předvedli své kostýmy. V českém jazyce pak pracovali se slovní zásobou k tématu „peklo“, třídili slova, tvořili slova protikladná, rozdělovali je na slabiky. Našli i spoustu přísloví a rčení, kde se vyskytují čerti. V matematice na ně čekaly čertovské slovní úlohy, a v hodině čtení si společně přečetli pohádku Čert a Káča, kterou si v poslední hodině hudební výchovy zhudebnili a zazpívali.

Největší překvapení přišlo za čertíky po velké přestávce! Navštívili je dva nádherní andělé, kteří si s dětmi popovídali, a za zazpívané písničky jim nadělili spoustu sladkostí! A protože byla čertí škola, nechybělo samozřejmě ani uhlí!

Dětem se škola s Luciferkou velmi líbila, dokonce i v družině pokračovali čertovskou diskotékou a besídkou pro prvňáčky, kterou si druháci sami připravili.

Bleble bleble, dupy, dupy….. už se těšíme na příští pekelnické setkání!!!

 Mgr. Zdenka Kozlovská

[nggallery id=28]

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.