ÚSPĚCH NAŠICH ŽÁKŮ NA OKRESNÍM PŘEBORU V ŠACHU

Mgr. Petr Kozlovský, 30. 1. 2024

Ve čtvrtek 25. ledna se uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol v šachu tradičně v Liberci za účasti 22 čtyřčlenných týmu ve třech kategoriích.

V nejmladší kategorii žáků 1. stupně ZŠ vybojovalo naše družstvo ve složení Josef Rejf, Oto Pavlík, Michal Rutšek a Ondřej Poštolka třetí místo. Zajímavostí je, že všichni hoši vybojovali 3 výhry z 5 partií. Soutěž vyhráli kluci ze ZŠ Broumovská Liberec a druhé byly děti ze Svijanského Újezdu.

V kategorii žáků 2. stupně ZŠ a víceletých gymnázií bylo 9 družstev, a protože by se z časových důvodů nestihlo sehrát systémem každý s každým, zvolili pořadatelé variantu turnaje jednotlivců s tím, že o pořadí v soutěži družstev rozhodne nižší součet umístění.

Naši šachisté Ondřej Kučina, Jakub Pavel Křelina, Matěj Rutšek a Radim Novotný díky tomu po 7 odehraných partiích obsadili také třetí místo! Ondra získal 4 body, zbývající 3 spoluhráči přidali shodně po 4 bodech, tedy velmi solidní výsledky s umístěním v první polovině startovního pole.

Suverénním vítězem se stala opět čtveřice studentů Gymnázia Jeronýmova Liberec před žáky ZŠ Broumovská Liberec. Za námi skončilo s malým odstupem družstvo studentů Gymnázia Frýdlant.

Za zmínku stojí, že v kategorii středních škol hrál v družstvu Obchodní akademie Liberec náš bývalý úspěšný hráč Pavel Mauer a dosáhl výsledku 6 bodů ze 6 partií!

Všem našim hráčům patří poděkování za bojovnost, bystrou mysl v řešení neočekávaných šachových pozic a vzornou reprezentaci školy v turnaji!

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.