Ohlédnutí za letními příměstskými tábory DDM Frýdlant

Mgr. Petr Kozlovský, 15. 8. 2023

Dům dětí a mládeže Frýdlant o letních prázdninách pořádal šest příměstských táborů s různým tematickým zaměřením, kterých se zúčastnilo celkem 141 dětí.

Na táboře „Po stopách detektiva“ děti řešily táborovou hru „Na stopě“, vyluštily několik šifer, zahrály si kolektivní hry, prošly se po okolí Frýdlantu a úspěšně rozluštily detektivní případ.

Na táborech „Hrou za dobrodružstvím“ děti navštívily významná místa ve Frýdlantě, ochutnaly Novoměstskou kyselku, podívaly se na hrad Kost i do údolí Plakánek, došly na Trosky, namočily si nohy u Bulovských vodopádů, jely do Hejnic, našly Poustevníkův kámen, pracovaly v keramické dílně i tvořily v ateliéru DDM, vypravily se do kina na pohádku, opékaly buřty, zahrály si různé hry v přírodě, na zahradě DDM i v tělocvičně.

Na „Letní kreativní dílně“ děti vyráběly studený porcelán, vyzkoušely si různé výtvarné techniky, zdobily a tiskly plátěné tašky, podívaly se do muzea panenek v Troskovicích a zahrály si různé hry a soutěže, které pro ně vedoucí připravili.

Na táboře „Toulky přírodou“ se děti zábavnou formou seznámily s přírodou v okolí Frýdlantu, zahrály si různé hry, seznámily se s činností Českého rybářského svazu, vypravily se do Zátiší, jely do Harrachova a poznávaly různá zvířata i rostliny.

Všechny příměstské tábory se moc vydařily, už se těšíme na další ročník!

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.