Využití přírodovědné učebny na pracovišti ZŠ Husova v roce 2022

Marcela Fialová, 9. 11. 2022

Využití přírodovědné učebny v roce 2022.

Přírodovědnou učebnu vybudovanou v rámci projektu města Frýdlant číslo CZ.06.2.67/0.0./0.0./16_063/0003911, který nese oficiální název „Vybudování přírodovědné učebny na ZŠ Husova ve Frýdlantu“, využíváme pro žáky naší školy hlavně na pravidelnou výuku fyziky, přírodovědy a chemie na II. stupni základní školy.

Každý týden se zde scházejí žáci z kroužku „Zábavná věda“, aby si vyzkoušeli pomocí jednoduchých praktických pokusů fyzikální zákony, a žáci z kroužku „Konstrukce a robotika“, kteří zde sestavují různé modely ze stavebnic Fischertechnik a připravili z nich v učebně malou výstavu pohyblivých modelů. Na kroužku děti pracují také s tablety a učí se základy blokového programování.

Na podzim probíhala v učebně výuka pro žáky našich 5. tříd na téma „Člověk a jeho svět – od vypínače ke spotřebiči“. Žáci se seznámili se stavebnicí Boffin a podle plánků samostatně sestavovali jednoduché obvody, aby rozsvítili žárovku, roztočili vrtulku nebo spustili hudbu.

Pro žáky Základní školy praktické a speciální jsme připravili workshopy také se stavebnicí Boffin a i oni měli možnost si vyzkoušet sestavit jednoduché obvody.

Děti z frýdlantských mateřských škol se na workshopech v učebně seznámily s robotickou hračkou ozobotem. Pod vedením paní učitelek a pracovníků domu dětí a mládeže sestavily dráhu pro ozobota a pomocí barevných čar a příkazů ozoboty programovaly.

Napsala Marcela Fialová.

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.