Ohlédnutí za letními příměstskými tábory DDM Frýdlant 2021

Mgr. Petr Kozlovský, 18. 8. 2021

V průběhu letních prázdnin jsme uskutečnili pět příměstských táborů za finanční podpory MAS Frýdlantsko, kterých se zúčastnilo celkem 85 dětí.

Tábory „PUTOVÁNÍ ZA POHÁDKOU“ a „HROU ZA DOBRODRUŽSTVÍM“ byly plné výletů do Jizerských hor a okolí Frýdlantu, soutěží, doplňovaček, kvízů, her a různého tvoření.

Na táboře „NA TÝDEN VĚDÁTOREM“ se děti seznámily s elektronickou stavebnicí BOFFIN, rozpohybovaly kostičky LEGA a pracovaly s PASCO cenzory. Navštívily IQ Landii v Liberci a vyzkoušely si množství fyzikálních pokusů.

Na sportovním táboře „ZÁBAVNÉ SPORTOVÁNÍ“ se účastníci seznámili s různými sporty. Zahráli si například vybíjenou, brännball nebo discgolf. Vyzkoušeli si svoji zdatnost v trojboji, navštívili libereckou zoologickou zahradu a na frýdlantské rozhledně si opekli vuřty.

Poslední tábor „FLÉTNOVÉ ROJENÍ“ byl ve znamení hudby, not a pohádek.

Prostory našeho domu dětí a mládeže využila pro prázdninovou volnočasovou činnost také organizace Motyčkovic klika z.s., která zde realizovala dva příměstské tábory.

Jsme rádi, že se letní příměstské tábory podařilo v současné nelehké době zorganizovat, a už se moc těšíme na příští léto!

Marcela Fialová a kolektiv lektorů DDM Frýdlant

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.