ZMĚNY V DISTANČNÍ VÝUCE ŽÁKŮ ZŠ FRÝDLANT OD PONDĚLÍ 9. LISTOPADU 2020

Mgr. Petr Kozlovský, 6. 11. 2020

Vážení rodiče,

máme za sebou tři týdny distanční výuky. Postupně si na nový způsob vzdělávání všichni zvykáme, společnými silami se nám snad úspěšně daří odstraňovat nejrůznější problémy a technické překážky. Díky neocenitelné pomoci Člověka v tísni a MAS Frýdlantsko se podařilo zapojit do výuky řadu našich žáků, kteří neměli k dispozici potřebné technické vybavení a vhodné podmínky pro vzdělávání na dálku.

S celým učitelským týmem jsme se v uplynulých dnech intenzivně věnovali vyhodnocování a úpravám naší online výuky pro další týdny. Od pondělí 9. listopadu 2020 dojde ve většině ročníků k několika změnám:

– Ve 3. a 4. ročníku bude posílena hodinová dotace výuky AJ, celkový týdenní počet hodin online výuky zůstává nezměněn.

– Ve všech ročnících 2. stupně dojde k navýšení týdenní hodinové dotace online výuky v rozsahu 2 – 3 vyučovacích hodin, přidána bude v každém ročníku také 1 pravidelná třídnická hodina.

– Pro žáky 9. ročníku bude do rozvrhu 1x za 14 dní zařazena vyučovací hodina, která bude věnována přijímacímu řízení a volbě střední školy.

– Pro přihlášené žáky a další zájemce z 9. ročníku jsme do rozvrhu online výuky zařadili volitelný předmět Cvičení z českého jazyka a matematiky, který má za cíl připravit vycházející žáky na přijímací zkoušky na střední školu.

– Žáci bez přístupu k internetu si mohou výukové materiály vyzvedávat ve škole každé úterý od 8:00 do 10:00 hodin a od 14:00 do 16:00 hodin, nebo dle dohody s příslušným vyučujícím.

Nový upravený rozvrh hodin na příští týden bude k dispozici v Bakalářích v průběhu dneška.

Jsme si vědomi toho, že pro žáky a také pro Vás, rodiče, je výuka na dálku velmi náročná. Protože to ale zatím nevypadá, že bychom se do školy mohli brzy všichni společně vrátit, budeme muset současný stav ještě nějakou dobu vydržet a nové podmínky přijmout. Všichni pedagogové naší školy dělají maximum pro to, aby bylo učení na dálku pro Vaše děti v rámci daných možností efektivní  a smysluplné. Děkujeme Vám za Vaši dosavadní spolupráci a podporu!

Pokud budete mít k distanční výuce jakýkoliv dotaz nebo připomínku, obracejte se, prosím, přímo na konkrétní učitele. K dispozici jsem Vám samozřejmě také já a moji zástupci pro jednotlivá pracoviště ZŠ.
Jménem všech pracovníků školy Vám přeji pokud možno klidné podzimní dny a hlavně pevné zdraví!

Mgr. Bc. Petr Kozlovský

ředitel školy

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.