Účast našich zpěváčků na přehlídce „Zpívání pod Smrkem“

admin, 8. 4. 2013

 

Ve čtvrtek a v pátek 4. a 5. dubna 2013 pořádala ZUŠ v Novém Městě pod Smrkem již 11. ročník přehlídky pěveckých sborů z Frýdlantska. Jako každoročně i letos přijeli do Nového Města zazpívat také šikovní zpěváčci z naší školy. Protože je zpěváků hodně, organizátoři přehlídku již před několika lety rozdělili do 2 dnů – ve čtvrtek zpívají sborečky mateřských školek, v pátek školáci. Na páteční přehlídce vystoupily děti z Nového Města, z Raspenavy, z Řasnice a naše děti ze 3. A  a sbor ZUŠ Carminka. Třeťáci s sebou vzali drumbeny, aby pod vedením paní učitelky Chvojkové zabubnovali k dvěma lidovým písničkám „Prší, prší“ a „Bodaj by vás čerti vzali“. Jejich úvodní písničkou ale byli Mravenci od Pavla Nováka, proto měli na krku puntíkaté šátky a na hlavě tykadla. Rytmický doprovod děti zahrály na netradiční hudební nástroje – na zednické lžíce a „klády“. Vystoupení třeťáků se divákům moc líbilo, a proto je ocenili velkým potleskem.

Sbor Carminka ZUŠ spolu se sborečkem z Jindřichovic pod Smrkem téměř profesionálně předvedl několik dětských sborových písní. Děti vystupovaly pod vedením a za klavírního doprovodu paní učitelek Svobodové a Šprynglové. Také toto vystoupení sklidilo velký potlesk.

Na závěr si všechny sbory společně zazpívaly oblíbenou dětskou písničku Kytka masožravá a cvrček. Je moc dobře, že se každý rok zpěváci z celého Frýdlantského výběžku setkávají, aby si navzájem předvedli, jaké nové písničky se naučili a aby si spolu pro radost zazpívali. Za tyto krásné pěvecké zážitky patří organizátorům od nás všech velké poděkování.

Mgr. Anna Chvojková

   

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.