Leden v MŠ Sídlištní

Mgr. Petr Kozlovský, 2. 2. 2020

Po dlouhých vánočních prázdninách jsem se těšili do naší školky. Odpočatí a nabytí energií jsme vstoupili do Nového roku 2020.

Prvním milým překvapením byla návštěva Tří králů. V lednu také tradičně pořádáme zimní olympiádu, na kterou se děti velmi těší. Počasí nám však zatím nepřeje. Ve školce jsme ale nezaháleli.

Největším zážitkem bylo seznámení s živou kamarádkou liškou jménem Mia. Nemuseli jsme se ničeho obávat. Mia byla ochočená a velmi přítulná. Děti si ji mohly prohlédnout, pohladit. Především se dozvěděly spoustu zajímavostí o životě zvířete a na co si mají ve volné přírodě dávat pozor.

Další poučnou akcí byl kurzík první pomoci s medvídkem Edou. Děti si zopakovaly znalosti o lidském těle. Kdo dával dobrý pozor, naučil se pomocí krátké říkanky nazpaměť telefonní číslo záchranné služby 155. Seznámily se se situací, kdy je opravdu nutné volat pomoc. Děti při odchodu domů rodičům vyprávěly, jak ošetřovaly zraněného, prováděly masáž srdíčka … Celý kurzík byl velmi spontánní, hravý a děti si mohly vše individuálně vyzkoušet. Nejdůležitější byl samotný konec … DĚTI ZACHRÁNILY ŽIVOT MEDVÍDKOVI!

Kolektiv učitelek MŠ Sídlištní

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.