Prosinec v MŠ Sídlištní

Mgr. Petr Kozlovský, 16. 12. 2019

Vánoce ťukají i na dveře mateřské školy.

Mezi nejkrásnější zimní měsíce patří prosinec, především díky blížícím se vánočním svátkům, na které se všichni vždy moc těšíme. První prosincový týden se  naše školka rozzářila adventními věnci, třpytivými ozdobami, girlandami. Do výzdoby se zapojily s nadšením i děti. Z nástěnek se na nás smějí čertíci, andílci a další obrázky s vánočními motivy. Školka se oblékla do nového zimního kabátku  ozdobeného vločkami, domečky a kostelíčky. První čtvrtek v prosinci jsme pořádali pro děti ve školce mikulášskou besídku. Na Mikuláše, čerta a anděla čekala plná třída malých čertíků a andílků. Společně jsme si zazpívali, odvážné děti přednesly básničku a ty nejodvážnější si čerta pohladily nebo se s ním vyfotily. Pak už na děti čekaly závody v převážení čertíka na trakaři, vymetání pekelných pavučin, přenášení andílků… Pro zpestření mikulášského dopoledne jsme pro děti ještě připravili sérii tří pohádek.

V tomto týdnu se předškoláci zapojili do další části projektu polytechnického vzdělávání „Malá technická univerzita“, kde děti pracují se stavebnicí Lego–Duplo a zábavnou formou tak rozvíjejí technické a logické schopnosti.

Nezapomínáme ani na pohyb. Každou středu chodí starší děti do tělocvičny ZŠ Husova.

Prosincovou tradicí je nejenom „vánoční jarmark“, kde si mohou rodiče zakoupit drobné vánoční dekorace, ale i vánoční dílničky pro rodiče s dětmi. V letošním roce vyráběli zvonečky, aranžovali proutěné košíčky nebo květináčky. Příjemné odpoledne ještě umocnil poslech koled, čaj, káva nebo nadýchaný vánoční jablečný koláč od našich kuchařinek.

Další příjemnou tradicí je vánoční setkání dětí se zahrádkáři. Předškoláci si připravili  písničky, básničky a vánoční koledy. Děti byly opravdu šikovné a odměnou jim byly krásné dárečky od zahrádkářů.

Do vánoční atmosféry nás dostal i program s vánočními koledami „Vánoční zpívání“.

A teď už je před námi pouze návštěva betléma a kostela. Nebude chybět ani vánoční besídka s cukrovíčkem od maminek. Paní kuchařky nám v tento slavnostní den přípraví vánočku, rybí polévku, bramborový salát a řízek. My se budeme těšit na to, až zazvoní zvoneček a  navštíví nás Ježíšek.

Prožili jsme rok krásných zážitků a přáli bychom si, aby i ten následující byl tak pohodový. Všem přejeme jen to nejlepší v Novém roce 2020.

za kolektiv MŠ Sídlištní Kocková Helena

 

dav

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.