Září v MŠ Sídlištní

Mgr. Petr Kozlovský, 30. 9. 2019

Slunné prázdniny nám skončily a my jsme v naší třídě Slůňátek přivítali nové kamarády.

Přestože ukáplo i pár slziček, tak si děti zaslouží obrovskou pochvalu a obdiv. Vždyť je to pro ně veliký zlom v životě a my doufáme, že se jim bude v naší školce hodně líbit.
Se staršími dětmi jsme se zúčastnili Dne s IZS na náměstí. Mohly si prohlédnout vybavení sanitky, hasičskou výstroj nebo u policistů otisknout vlastní prstík.
Nejvíce nadšené byly ale z akce, kdy hasiči a záchranáři vyprošťovali zraněné osoby z „havarovaného auta“. V tu chvíli asi všem došlo, že práce hasičů i záchranářů určitě není jednoduchá a zaslouží veliké uznání. Posledním zářijovým zpestřením byla návštěva krásné podzimní výstavy u frýdlantských zahrádkářů. Rádi jsme přijali pozvání a ještě raději jsme zkušené pěstitele potěšili krátkým pásmem písniček a říkadel. Děti nejenže poznávaly plody z letošní úrody, ale měly i možnost ochutnat med od místního včelaře. Touto sladce medovou tečkou jsme se se zahrádkáři rozloučili.

Nezapomněli jsme ani na sport. Třída předškoláků se vypravila na hřiště. Tady se děti mezi sebou předháněly – kdo vyšplhá výše, kdo udělá více kliků …. A protože bylo pěkné počasí, vyšly si děti ještě na příjemnou vycházku až k frýdlantskému zámku.

Loučíme se s měsícem září a těšíme se na říjen. Čeká nás návštěva ekologického střediska Střevlík, zajedeme si do Naivního divadla v Liberci a nesmíme zapomenout ani na vánoční fotografování.

Za MŠ Sídlištní Lucie Formánková

 

bty

článek září 2019

bty

bty

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.