Škola v přírodě ZŠ Bělíkova v Příchovicích u Kořenova

Mgr. Petr Kozlovský, 14. 5. 2019

Tak už jsme doma! Téměř zimní teploty ani občasný deštík nás nezaskočily a ze školy v přírodě jsme si přivezli spoustu krásných zážitků.

Program jsme měli opravdu nabitý. Každý den jsme vyráželi za poznáním a poučením. Vyšlápli jsme k rozhledně Štěpánka a zdolali spoustu schodů, abychom byli odměněni krásnými výhledy. Dojeli jsme do Harrachova, abychom tam navštívili místní sklárnu, dozvěděli se spoustu zajímavostí v Krkonošském muzeu Šindelka a v Hornickém muzeu a obdivovali Mumlavské vodopády. Také jsme navštívili rozhlednu Maják a lesopark Járy Cimrmana v Příchovicích.

Přesto nám zbylo dost času i na různé stmelovací aktivity. Vydařily se nám dvě soutěže pětičlenných týmů dětí od 2. do 5. třídy: v přírodovědném kvízu děti prokazovaly své znalosti o přírodě a v neobvyklých disciplínách Kořenovské olympiády zase obratnost a sílu. Hlavním smyslem těchto soutěží bylo, aby se děti učily spolupracovat a navzájem si pomáhat, ale aby se zároveň dobře pobavily.

Děti však měly i volný čas, který si nejraději společně užívaly na hřišti s míčem a na trampolínách.

Večery většinou trávily třídy samostatně posezením se zpíváním, vyprávěním a čtením příběhů nejen o skřítkovi Kořínkovi a hraním klidnějších her. Závěrečný večer jsme si však užili společně – nejdříve v kostýmech při Reji skřítků a později při diskotéce.

Všem se nám škola v přírodě moc líbila a už teď se moc těšíme na další společně prožité dny.

Tento týden tráví v Kořínku děti ze ZŠ Husova a po nich se vypraví na stejné místo i děti z „Purkyňky“. Věříme, že se jim škola v přírodě vydaří stejně jako nám.

 

Anna Chvojková

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.