Duben v MŠ Jiráskova

Mgr. Petr Kozlovský, 2. 5. 2019

Máme za sebou další měsíc a také plno akcí.  V sobotu 13. 4. vystoupily vybrané děti na náměstí u radnice na velikonočním jarmarku. Počasí nám přálo a nálada byla více než přívětivá. Hned následující týden, 16. 4.,  nás čekalo velikonoční tvoření s rodiči spojené s jarmarkem, na kterém si rodiče měli možnost zakoupit spousty velikonočních dekorací, výrobků a perníčků.  A kolem čeho jiného by se mělo točit tvoření, než kolem vajíček. A tak jsme zdobili, lepili a natírali… Účast rodičů byla hojná, nálada veselá a výrobky velice krásné.

A protože nám počasí i nadále přálo, navštívil nás hned druhý den zajíček Fousek
a schoval nám velikonoční poklad. K pokladu nám sice vyznačil cestu, ale abychom to neměli moc jednoduché, čekaly nás na cestě úkoly. Po jejich splnění jsme našli košík plný dobrot.

V pondělí 23. 4. jsme s dětmi oslavili Den Země a to tím, že jsme si natáhli rukavice, vzali si velké odpadkové pytle a šli jsme sbírat odpadky a nepořádek na naše oblíbená místa v okolí školky. Světe div se, odpadků jsme našli dost a dost. Dokonce i jednu lednici, ta se nám však do pytle nevešla 🙁
V pondělí 29. 4. k nám i přes deštivé počasí přilétli čarodějky a čarodějové z celého okolí. Zasoutěžili jsme si, zatancovali si, starší a zkušenější čarodějnice nám připravily zdravě kouzelné nápoje, čarovali jsme v rendlíku a dokonce jsme ochutnali i „kozí bobky“ a mooooc nám chutnaly. Dokonce i buřtíky jsme měli. A to, že nebyly na ohni opékané, nám vůbec nevadilo.

Na poslední den měsíce celá naše MŠ vyrazila vláčkem do ekologického centra Střevlík v Hejnicích. Mladší děti byly „Na návštěvě u krtečka.“ Dozvěděly se spoustu nového o životě krtků, brouků, žížal a dalších zvířat v podzemí, nakreslily krtečkovi domeček, zašly dokonce k němu na návštěvu a na konci programu venku pod kameny pozorovaly skutečné brouky a lupami prohlížely mraveniště.

Starší děti zažily „Liščí procházku pro malé Bystroušky.“ Hned v počátku liščí procházky dostaly děti na hlavu liščí čepičky a nakreslili jsme jim krásné liščí fousky. Celou procházkou děti provázely všechny smysly. Zrak, sluch, chuť, čich i hmat… Hledaly rosliny, s kterými se dá kreslit, poslouchaly zvuky v lese a zahrály si v liščí kapele, ochutnaly oblíbený liščí pokrm – brusinky, namíchaly si kouzelný voňavý kelímek z přírodnin nasbíraných v lese a vytvořily z žaludů cílovou čáru celé procházky. A protože bylo opravdu chladné počasí, tak si zahrály i na liščí honěnou.

MŠ Jiráskovu napsala Jana Slejšková

 

Za

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.