Co se v mládí nenaučíš, ve stáří si tě najde!

admin, 18. 1. 2013

Školy připravují děti na budoucnost, ale dospělí už do školy nechodí. Přitom není pochyb, že se potřebují naučit mnohému novému. Do našich životů vstupují nové výzvy (informační technologie, komunikace v cizích jazycích, …), ale také nové problémy. Mezi ty nejpalčivější patří správa osobního bohatství (majetek, peníze). Ze statistik zadlužení domácností vyplývá, že finanční gramotnost naší dospělé populace není dostatečně vysoká pro zvládání nástrah spojených s nakládáním s penězi.

Naše škola se rozhodla vstoupit do projektu Gramotnost.cz a vytvořit Centrum učení pro dospělé. Nabízíme kurzy, které vycházejí z odborně garantovaných metodik používaných ve školách. Program „Rozumíme penězům“, podle kterého jsou vzděláváni žáci naší školy již několik let, upravila skupina odborníků tak, aby se i dospělí mohli vhodnou formou seznámit s nejdůležitějšími tématy z oblasti finančního vzdělávání. Lektoři jsou odborníci s dlouholetou zkušeností a účastníci mohou využít i další možnosti vzdělávání portálu Gramotnost.cz.

Naše centrum nabízí následující témata: Hospodaření domácností, Spoření a investování, Rozumné zadlužování a prevence předlužování, Ochrana spotřebitele, Smlouvy – právní základ, Pojištění.

Kurzy budou probíhat v pondělí v odpoledních hodinách (předběžně od 16:00 hod) a délka jednotlivých kurzů bude 90 minut. Konkrétní termíny jsou v současné době v jednání a v nejbližší době je zveřejníme spolu se způsoby přihlašování na jednotlivé kurzy.

Díky tomu, že projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR můžeme tyto kurzy nabídnout všem zájemcům v produktivním věku zcela bezplatně.

Mgr. Gabriela Hanzlová

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.