Křeslo pro hosta ve 3.C

Mgr. Petr Kozlovský, 5. 12. 2018

Pozvání do říjnového a listopadového „ Křesla pro hosta“  přijal pan Kubát s paní Kubátovou a paní Podhorská.

Všichni jsme se moc těšili na naše zajímavé hosty. Vyprávěli nám o své práci o svých koníčcích a zálibách, o své oblíbené knížce z dětství.

P.Kubát si pro nás přinesl svoji oblíbenou knížku. O. Sekory – Kronika města Kocourkova. Občany města Kocourkova, zejména městskou radu v čele se starostou, zná snad každý, jejich vynalézavost a důmysl, které se snoubí se zcela neotřelým pohledem na svět (jsou tací, kteří tomu říkají hloupost, ale to je omyl!) jsou zcela bez hranic. Poučte se od nich, jak si opatřit světlo, jak vybraným způsobem pozvat pana knížete, jak vysedět kobylí vejce a jak si zlepšit život používáním hod.

Paní Podhorská si pro nás připravila krásnou knížku k zamyšlení Mickeyho vánoční koledu od W. Disneyho. Pověstný londýnský lakomec Ebenezer Scrooge, známý jako Skrblík, neuznává vánoce. Jen horko těžko povolí svému zaměstnanci půl dne volna na štědrovečerní hostinu. Ale stane se zázrak. Ze starého, mrzutého lakomce se přes noc stane milý dobrák. Kdo způsobil tuto zázračnou změnu? Tři moudří duchové, kteří Skrblíka během sváteční noci navštívili a ukázali mu bídný osud všech lakomců.

Po této části, měli žáci připraveny záludné otázky pro naše hosty, na které nám odpovídali a my se dozvěděli další zajímavé věci ….např. jakou mají rádi barvu, sport, zvířátko, knihu…..

Děti z 3.C s paní učitelkou Evou Špačkovou

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.