Listopad v MŠ Jiráskova

Mgr. Petr Kozlovský, 30. 11. 2018

Na začátku měsíce k nám do školky přijel pan fotograf. Hezky jsme se oblékli, předvedli své nejlepší úsměvy a těšíme se na pěkné zimní fotografie. Možná, že i babička s dědečkem je budou mít pod stromečkem…

Hned další den k nám do školky přišla vzácná návštěva – dvě paní s dvěma nádhernými pejsky!! Slečna Klozová se svojí sestrou nám přišly vyprávět, jaký je život nevidomých lidí a ukázat vodící psy. Dozvěděli jsme se spoustu nového o tom, jak se takoví pejsci cvičí a mohli jsme si je dokonce i pohladit.

„Bílá, červená, modrá, žlutá, zelená, barvičky už umíme, pastelkama kreslíme…“písnička se rozléhá po celé školce a my se moc těšíme do Naivního divadla v Liberci na pohádku. Jmenuje se totiž „Žluté, modrá, zelený“ a myslíme si, že bude o barvičkách, no, uvidíme… Pak už je tu den s velkým „D“, sedíme v autobuse, za chvilku jsme v divadle. Zvonek zazvoní a pohádka začíná….a byla o barvičkách a bylo jich tam tolik, že nám oči přecházely. Po pohádce jsme si mohli celé jeviště projít, na všechno se zeptat, něco i osahat a vyzkoušet, páni herci byli moc hodní a ochotní.

Společně jsme se učili básničku o tom, jak v listopadu padá na zem listí…i na zahradu v naší školce spadlo a byla ho tam velká kupa. 17. 11. v sobotu odpoledne všichni, kdo měli čas, přišli pomoci uklízet naši zahradu a připravovat ji na zimu. Dozvěděli jsme se, že ten šnek z kamení a hlíny, který jsme ten den pomáhali rodičům a paním učitelkám vyrobit, se jmenuje „Bylinková zahrádka“ a že od jara v ní porostou různé voňavé bylinky, ze kterých pak bude paní kuchařka vařit dobroty. Ještě jednou děkujeme všem, kteří přišli a ve svém volném čase nám obětavě pomáhali.

Jsme zvědaví na to, co nás v prosinci ve školce čeká, brzy přijde Mikuláš s čerty a andělem a pak bude velké vánoční těšení, zdobení, zpívání a kreslení…

 Za MŠ Jiráskovu napsala Michaela Fiedlerová

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.