Od řemesla k řemeslu

admin, 15. 11. 2012

     

         Dům dětí a mládeže, pracoviště Základní školy, Základní umělecké školy a Mateřské školy, Frýdlant, pokračuje ve školním roce 2012/2013 v projektu „Zvyšování motivace žáků ZŠ Frýdlant ke vzdělávání v technických oborech a řemeslech“ zkráceně „Od řemesla k řemeslu“. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

         Ve dnech 5.září a 6.září se žáci celé školy zúčastnili Zahajovací akce na sále v Besedě Frýdlant. Věcní manažeři a koučové projektu je seznámili s novými oblastmi projektu a připomněli jim celoprojektovou hru „Sbírej body“- druhé kolo.

         Na říjnové akci „Festival řemesel“, která byla určena pro žáky 2.stupně naší školy a proběhla v prostorách DDM, se žáci seznámili s prací zedníka, instalatéra, lakýrníka, lesního mechanizátora, zpracovatele dřeva i módního návrháře. Vyzkoušeli si paličkování, plstění vlněného rouna, lepení kachliček a usedli za volant traktoru.

         První exkurze byla do sklárny v Heřmanicích a do stavebnin ve Frýdlantě. Na workshopech v listopadu si přihlášení žáci vyzkoušeli plstění vlny, lepení skleněné mozaiky a spárování.

         V rámci projektu začala výuka volitelných předmětů „Základy šití“, „Základy strojních konstrukcí“ a „Pracovně technické činnosti“.

         Realizační tým projektu, v tomto školním roce, připravuje pro žáky ještě 3 exkurze, 4 workshopy, 1 festival řemesel, 1 výtvarnou dílnu pro 5.třídy a pro vítěze celoprojektové hry „Sbírej body“ závěrečnou akci.

                                                                           Manažer projektu Marcela Fialová

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.