Noční zasedání žákovského parlamentu Masarykovci ZŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 29. 1. 2020

V pátek 24. 1. 2020 se odpoledne sešli zástupci našeho žákovského parlamentu na své první noční zasedání.

Cílem bylo promyslet, které akce by náš parlament mohl uspořádat pro ostatní spolužáky během 2. pololetí. Zasedání se zúčastnilo 12 členů a obě paní učitelky (4 členové byli omluveni).

Po dlouhém a náročném jednání jsme se jednohlasně usnesli, že v březnu, který je Měsícem knihy, připravíme akci „Den knihy“. Během tohoto dne si budou žáci vzájemně představovat své oblíbené knížky. Hlavní náplní ale bude burza knih, které mají děti už přečtené a rády by je nabídly k prodeji spolužákům. Do této akce chceme zapojit i paní knihovnici a nejbližší mateřskou školku. Večer jsme si společně připravili večeři, měli jsme výborné chlebíčky.

Jako překvapení nám paní učitelky připravily týmové aktivity. Jednou z nich byla stezka odvahy po strašidelných školních chodbách. Opět to ale bylo s úkolem – společně jsme z malinkých dílků sestavili obraz.

Po noci ve spacácích, společné snídani a závěrečném zhodnocení našeho nočního zasedání, jsme se rozešli domů. Už se ale těšíme na další akce parlamentu, stala se z nás totiž už prima parlamenťácká parta.

 

Za žákovský parlament Natálie Farníková

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.