Slovanka 2018 aneb Super lyžák

Mgr. Petr Kozlovský, 4. 1. 2019

Nastal poslední školní týden před vánočními prázdninami a nás čekal skvělý týden na horách. Po dlouhé době jsme byli první, kteří vyjeli na lyžařský kurz.

V pondělí 17. 12. se žáci 7.A a 7.B sešli před školou a vyrazili směr Horní Maxov, do známého lyžařského areálu SEVERÁK. Již cestou jsme zjistili, že se splnilo naše největší přání! Dostatečná sněhová nadílka! Po výstupu na nejvyšší vrchol Hrabětic v Jizerských horách nás uvítala horská chata Slovanka, která se nachází v těsné blízkosti rozhledny. Lyžovat se začalo už v pondělí odpoledne. Samozřejmě po nezbytných poučeních, od kterých si učitelé slibovali, že se budeme vzorně chovat, a po ubytování, které zase nejvíce zajímalo nás:) Rozdělili jsme se na sjezdaře a běžkaře a vyrazili jsme na nedaleké svahy. Protože někteří z nás stáli na lyžích poprvé, o pády a kotrmelce nebyla nouze, ale během čtyř dnů jsme postupně techniku zvládli a základní cíl kurzu – pořádně si zalyžovat – jsme dříve či později všichni splnili. Měli jsme radost z toho, jak se ve svých lyžařských dovednostech zlepšujeme, a tak jsme se na svah i do stopy vždy těšili. Každý večer nás čekal společný program – přednáška o tom, jak udržovat lyže, beseda s horskou službou, soutěže v družstvech a zvládli jsme si připravit i program pro ostatní. A jako na správném lyžáku jsme nezapomněli na návštěvy ostatních pokojů. Dozor na chodbách byl bohužel tak dokonalý, že po večerce se nám to nezdařilo:( Příjemným zpestřením a odpočinkem byla pro nás i návštěva jabloneckého bazénu, kde jsme se pořádně vyblbli na tobogánech a v divoké řece. Ve čtvrtek večer proběhlo vyhlášení vítězů jednotlivých soutěží a na závěr nechyběla pořádná diskotéka s prodlouženou večerkou. Dny hrozně rychle ubíhaly. Najednou tu byl pátek a s ním i konec lyžáku. Nechtělo se nám, ale nakonec jsme vše sbalili, rozloučili jsme se s manželi Trojanovými, kteří se o nás celý týden vzorně starali, a nasedli jsme do autobusu, který nás odvezl ke škole, kde už na nás čekali rodiče. Kurz se nám moc líbil, zažili jsme spoustu legrace a domů jsme se vraceli se spoustou nezapomenutelných zážitků. Velké díky patří učitelům, kteří se o nás celý týden starali – panu Petru Sýkorovi, panu Jiřímu Vávrovi, paní Renátě Hošové a panu řediteli Petru Kozlovskému. Nezbývá než dodat, že závidíme všem, které lyžák teprve čeká!!!

O tom, jak jsme se cítili na lyžáku, svědčí i naše komentáře:

• Byl to úplně super lyžák a je nám líto těch, kteří nemohli jet s námi. Děkuji všem učitelům a jsme rádi, že to s námi přežili. Ale myslím si, že i s námi to byla docela zábava:)

• Učitelé nám dokázali, že nic není nemožné! To, že si ani nenazujeme lyže, je nezastavilo…

• Lyžák jsem si velice užil. Výborná kuchyně! Nejlepší byly borůvkové knedlíky…Myslel jsem, že budu mít problém se spaním, ale spal jsem jako medvěd…Byl to jeden z nejlepších týdnů v mým životě.

• Lyžák byl můj nejlepší zážitek se třídou. Jsem moc ráda, že jsem šla na běžky, naučila jsem se to a moc mě to baví. Na chatě Slovance moc dobře vařili. Takhle dobře jsem se na žádném výletě nenajedla:) Manželé Trojanovi byli moc milí a ochotní a byla s nimi sranda…

• Lyžák jsem si velice užila. Byl to snad nejlepší týden se 7.A a 7.B. Užila jsem si hodně srandy a taky her. Naučila jsem se lépe lyžovat a změnit to, co jsem při lyžování dělala špatně. Jídlo bylo úplně famózní, proto nám tolik chutnalo. Určitě bych takový lyžák chtěla zažít znovu a s těmihle skvělými učiteli. Na lyžáku jsem si hodně odpočinula. Moc děkuji.

• Někteří se naučili zodpovědnosti, třeba i já. Jídlo bylo výborné, třeba špízy. Ty se moc povedly! Nejlepší školní výlet na světě! Dávám milión z deseti:)

• Výcvik byl fajn, ale dost těžký. Líbí se mi tady příroda. Bylo tu krásné ticho. Měli jsme to krásně naplánované, že jsem se nenudila. Nelíbila se mi cesta autobusem.

• Byla tu dobrá nálada. Moc se mi na lyžích líbilo. Doporučil bych chatu Slovanku, páč tu dobře vaří. Rád bych to příští rok zopakoval. Byl tu dobrý personál.

• Odnesl jsem si šťastnou vzpomínku. Líbilo se mi, jak se k nám chovali pán a paní Trojanovi i učitelé. Brali to formou hry.

• Hodně se mi tu líbilo. Bylo tu dobré jídlo, skvělý pokoj, hodně zábavy, naučil jsem se na běžkách, zapli nám sjezdovku jen pro nás. Dělali tu pro nás všechno!

• Dobrá nálada. Zopakoval jsem si lyžování i běžkování. Chtěl bych tu být až do neděle. A jsem rád, že jsme konečně na lyžáku. Bylo výborné jídlo. Dal jsem rekord – 4 řízky!

• Po čtyřech letech jsem si připomněl lyžování. Odpočinul jsem si od školy. Jídlo moc dobré. Lidi moc příjemný. Odnesl jsem si kázeň. A taky hodně radosti. A taky největší zážitek!

• Líbilo se mi, že když jsme měli problém, tak se to řešilo. Naučil jsem se lyžovat. Vyšlo nám počasí. Dobrý bylo, že jsme měli program rozdělený na dvě části a že jsme měli odpočinkový den.

• Byl to nejlepší zážitek! Ani nechci jet domů! Jsem ráda, že jsme mohli jako první zase začít sezónu lyžáku…I když to bylo moc únavné, furt jsme se bavili… mám 22 tisíc kroků a to ještě nejdu spát! Z lyžáku nám udělali tu nejlepší dovolenou, to ani s rodinou nezažiju…

• Výborně tu vaří, třídí se tu odpad, jsou tu velmi hodní, můžu se na cokoliv zeptat. Je tu hodně sněhu. Doufám, že se sem ještě někdy vrátím.

• Moc dobrý lyžák, moc přezdívek jsme vytvořili, pěkně jsme se dali dokupy…naučila jsem se sníst vše, co mám na talíři…hodně hádek, hodně lásek:) …bude mi to chybět

• Bylo to tady super až na to, že máme brzo večerku…krásné sjezdovky, hodně sněhu…moc ráda bych si to zopakovala…můžu to tu doporučit.

• Bylo to tu super, nebyl žádný problém. Všichni byli v pohodě… Nabídli nám ty nejlepší jídla, Snědl jsem asi 17 knedlíků…neznám lepší chalupu než tuhle, sice to tu není luxus, ale zážitek na celý život!

• …také jsem se sblížil s pár lidma, s kterými jsem se předtím moc nebavil

• Moc jsem si lyžařský výcvik užil a nic mi tady nechybělo. Jídlo bylo dobré a zalyžoval jsem si dobře. Na pokoji jsem byl se svými kamarády. Po nocích jsme si povídali. Hráli jsme vždycky na pokoji hry. Jediná chyba na našem pokoji byla rozvrzaná postel.

• Lyžovat jsem se docela naučila a budu ráda, když si zase někdy zajezdím. • Užili jsme si to…Líbilo se mi lyžování na sjezdovce a odpolední výlet…Bavily mě scénky, kdy jsme bavili ostatní. Učitelé byli velmi hodní a trpěliví.

• Běžkování byla námaha, ale aspoň jsem se naučila něco nového a poznala více ostatní spolužáky a děti z druhé třídy. Ráda bych chtěla se třídama někam jet. Je pravda, že jsem si odpočinula. • …naučil jsem se uklízet pokoj. A hlavně, jak se mám chovat. A hlavně jsem lépe poznal své spolužáky. Jídlo bylo moc chutné a i ošetřování bych ocenil. Ale hlavně učitelé byli fajn…i plno srandy s klukama…

• Líbilo se mi, že lidé, co mají na starosti chatu, se k nám moc hezky chovali, jsou milí a rádi obslouží své hosty…hezké bylo, že jsme měli různé soutěže na lyžích i na chatě…když jsme byli na běžkách, tak jsme sice párkrát spadli, ale naučili jsme se něco nového a byli jsme v přírodě…a taky se mi zdá, že jsme se takhle sblížili se spolužákama…

• Odnáším si hlavně hodně srandy a zážitků se třídou…na běžkách jsem se naučila brzdit a zatáčet…taky jsem se naučila, že si mám po sobě na pokoji uklízet…na běžkách jsme měli super závody…hodně jsme si tady odpočinuli od starostí a rodičů:)

• Je to tady super, vůbec se mi odsud nechce odjíždět. Vaří zde bezvadně, nejvíc mi chutnal špíz a řízek. Taky se mi líbil výhled a že je to blízko sjezdovce. Bydlet na chatě Slovance je jako žít v pohádce. Obsluhovali nás hrozně milí lidé. Konečně jsem se naučil lyžovat. Hodně jsme se zde nasmáli. Bavily mě i soutěže.

• Byl to moc zábavný lyžák, moc jsem si to tu užila. Učitelé se pro nás snažili udělat první poslední a to si dost cením, protože s naší třídou je to často dost namáhavé. Budu tady na ten lyžák hodně vzpomínat! Ráda bych si to prožila znovu, ani nemám co vytknout. Bylo to tu prostě úžasný!

Lyžníci ze 7.A a 7.B z OP ZŠ Husova

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.