Březnové střípky z mateřské školy Sídlištní

admin, 18. 4. 2018

       Na příchod jara se děti ve školce vždy těší. Nejvíce ale na sluníčko a na to, že budou moci trávit více času venku. Vyzkouší naši novou průlezku, kluci provětrají koloběžky, odrážedla a holčičky kočárky s panenkami.

    Tradicí naší školky jsou „velikonoční dílničky“ pro děti a rodiče. Snažíme se o to, abychom my, děti i rodiče na chvíli zpomalili a strávili společně příjemné odpoledne. Paní učitelky připravily materiál na výrobu velikonočních dekorací. Dospělí se mohli vrátit do dětských let a  s dětmi vyrábět ovečky, košíčky, zajíčky nebo malovat vajíčka. Ruku k dílu přidaly i naše kuchařinky a připravily občerstvení v podobě výborných smetanových řezů. Že se akce vydařila, můžete vidět

na fotografiích. Všem rodičům děkujeme a těšíme se na další setkávání.

   Toto ale nebyla jediná březnová akce. Děti si oblíbily i „Návštěvní dny“. Tentokrát se mohly zapojit do přípravy, vaření a ochutnávky jablkových knedlíků, přípravy a ochutnávky pizzy, zahrát si divadlo, zatančit si nebo vyrobit větrník. Děti pak bývají plné dojmů a mezi sebou se předhánějí, kdo toho zažil více.

     Před námi je duben, kdy třídu „slůňátek“ a „tygříků“ čeká návštěva Naivního divadla v Liberci  a ekologického centra Střevlík v Hejnicích. Předškoláci se podívají i do knihovny. Pro všechny děti připravujeme „Čarodějnický rej“. Přijdou do školky převlečené za čaroděje a čarodějnice, budou si vyrábět čarodějničky, tančit, soutěžit. Měsíc zakončíme 10. ročníkem „Veselého kreslení v přírodě“, které pořádáme  pro děti všech mateřských škol. Letošním tématem budou čarodějnice.

      Teď  jsme již všichni nachystaní na sluníčko a těšíme se i na akce, které jsou ještě před námi.

                                                                                    MŠ Sídlištní  

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.