Noc s Andersenem na pracovišti ZŠ Purkyňova ul.

admin, 10. 4. 2018

Dne 23.března 2018 jsme se na našem pracovišti již popáté zúčastnili Noci s Andersenem, tedy spaní ve škole se čtením, hrami, soutěžemi a promítáním. Akce se mohly účastnit děti ze všech tříd 1. stupně, tak že jich nakonec nocovalo 91. Letos se nabízelo několik témat a výročí, proto jsme se po krátké poradě rozdělili na dvě tematické skupiny.

   První skupinu utvořily 1.- 3. třídy a plnily úkoly s pejskem a kočičkou. Děti vařily obrázkový dort, řešily různé rébusy, rozlišovaly různé rasy pejsků a kočiček a nakonec si postavičky pejska a kočičky vyrobily. Jako večerní promítání shlédly několik příběhů z knihy Povídání o pejskovi a kočičce.

Druhou skupinu tvořili žáci 4.-5.tříd a seznamovali se se spisovatelem Jaroslavem Foglarem a jeho knížkami. Pro mnohé byl tento spisovatel velkou neznámou a komiksové časopisy a knížku Rychlé šípy znalo jen pár dětí. Některé příhody jsme si přečetli, seznámili se s hlavními postavami a nakonec jsme po skupinkách vymýšleli svůj vlastní komiks. V průběhu večera jsme si zkusili splnit i některé bobříky. Například „Bobříka“ míření, květin, mlčení, síly, ušlechtilosti a nakonec i odvahy. Jako večerní film jsme promítali trošku záhadný a pro děvčata strašidelný film Záhada hlavolamu.

Na ukončení pracovního večera absolvovaly některé třídy i Stezku odvahy po chodbách noční školy.

Po večerní hygieně si všichni zalezli do svých spacáků a dek, přitulili se ke svým plyšákům a postupně usínali. Po půlnoci již bylo z některých tříd slyšet funění, ale v některých se ještě šeptalo….

Druhý den ráno jsme společně posnídali, sbalili spacáky, uklidili třídy a hurá domů…..

Učitelky 1.stupně ZŠ Purkyňova

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.