Únor v naší školce – Sídlištní ulice

admin, 1. 3. 2018

Tento měsíc proběhl tradičně v duchu karnevalů a masopustu. Všichni jsme se těšili na masky, převleky, hostinu, soutěže, tanec a společně strávený prima den. 8. února jsme si karneval užili vevšech třídách, radostné zážitky přetrvávaly ještě dlouho poté.

Necelý týden po karnevalu jsme se společně vydali na frýdlantské náměstí, kde jsme se sešli s dětmi z ostatních mateřských a základních škol. Pan starosta v kostýmu kominíka nás přivítal, zahájil masopustní rej a pak jsme zpívali, tancovali a ochutnávali tradiční masopustní dobroty.

Moc se nám také líbila Loupežnická pohádka p. Enochové, která za námi přijela do školky. Viděli jsme nejen pěknou pohádku, ale také jsme se dozvěděli o pěti smyslech člověka a naučili se novou

 

písničku.

  1. února byly starší děti a předškoláci na divadelním představení v kině. S Krejčíkem Honzou si zopakovali dny, týdny a měsíce v roce a také barvy. Nechyběly ani Krejčíkovy veselé písničky.

Předškolní děti měly možnost stát se staviteli mostů. V úterý 20. 2. proběhla další lekce z cyklu Malá technická univerzita. Děti si jednou měsíčně v každé lekci vyzkouší postavit něco nového (například dům, most nebo věž), pohrají si a zopakují, co se již naučily. Na závěr každého setkání vždy dostanou diplom za získané dovednosti.

V měsíci březnu se budeme těšit na jarní fotografování, další Návštěvní den, velikonoční jarmark a dílny s rodiči. Tak tedy na shledanou v březnu ve školce!

Mirka Balášová, vedoucí učitelka MŠ Sídliště

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.