Nabídka kroužků

admin, 11. 9. 2017

Milí žáci, vážení rodiče,

vítáme vás v novém školním roce s novou nabídkou zájmových kroužků. Rozvrh všech nabízených kroužků naleznete zde. Niže se můžete seznámit s kroužky zcela novými, či rozšířenými, upravenými.

Turistický kroužek

Turistický kroužek funguje na naší škole již několik let. Sdružují se v něm děti z druhého i prvního stupně, které mají zájem o pozvávání přírodních i kulturních zajímavostí v okolí svého bydliště. Ve školním roce organizujeme několik víkendových akcí, chodíme pěšky, poznáváme nejbližší města a jejich památky. Využíváme akcí, které se nabízejí v našem okolí. V zimním období máme k dispozici učebnu, kde se zaměřujeme na zdokonalení čtení map, první pomoc, vysvětlujeme si různé pojmy a hrajeme hry spojené s turistikou, učíme se vázat uzly, apod.
Cena 350,-/pololetí, vedoucí: Rudolf Harvalík, po: 15.00 – 16.30, přírodovědná učebna DDM

Kreativní dílna I.

Kroužek je vhodný pro všechny šikovné děti z 1. a 2. třídy, které baví tvoření. Na kroužku se děti seznámí s klasickými i netradičními výtvarnými technikami, budou pracovat s různými materiály a tématy podle ročních období. V kroužku se snažíme rozvíjet a podporovat dětskou fantazii a zdokonalovat jemnou motoriku. Kroužek je pro děti od šesti do devíti let.

Cena 350,-/pololetí, vedoucí: Lenka Meinerová, st: 14.30 – 16.00, ateliér DDM

Kreativní dílna II.

V tomto kroužku si vyzkoušíte tradiční i netradiční výtvarné techniky, seznámíte se se starými řemesly, jako je např. odlévání svíček, výroba mýdel, tkaní, předení na kolovrátku, výroba skleněných perlí na kahanu, atd. Kroužek je pro děti od osmi do třinácti let.

Cena 350,-/pololetí, vedoucí: Lenka Meinerová, po: 14.30 – 16.00, ateliér DDM

Country tanečky

Country tance jsou typické pro anglo-americké oblasti, tančí se v kruhu, ve dvou řadách proti sobě nebo v zástupu. Jsou typické vytvářením různorodých tanečních figur. Tento druh tance doprovází spousta zábavy a uvolnění.

Cena 300,-/pololetí, vedoucí: Dana Svobodová, út: 15.30 – 16.30, tělocvična Bělíkova

Modeling a taneční show

Hlavní náplní kroužku je nácvik správného držení těla, chůze, modelingových otoček a nácvik různých choreografií na hudbu. Kroužek bude nově obohacen o taneční show, které zpestří jednotlivé přehlídky.

Cena 300,-/pololetí, vedoucí: Michaela Vilimovská, st: 14.30 – 15.30, tělocvična Husova

Deskové hry

Deskové hry zábavnou formou rozvíjejí logické myšlení, paměť, soutěživost, ale i vzájemnou komunikaci a spolupráci. V našem kroužku deskových her se zájemci mohou seznámit s moderními stolními i karetními hrami jako jsou Ubongo, Rummikub, Tipni si, Krycí jména, Carcassonne, Osadníci z Katanu, Bang! a dalšími. Kroužek je určen pro úplné začátečníky i pokročilejší hráče ve věkové kategorii 3. – 6. třída.

Cena: zdarma, vedoucí: Alena Stanková, Michaela Vilimovská, út: 14 – 15:30, DDM, učebna 3. patro

Kutílci

Tento kroužek je určen pro zručné děti, které navštěvují 2. -5. třídu ZŠ. Děti se na jednoduchých modelech naučí používat nůžky, lepidlo a staví modely, se kterými si mohou hned hrát. Modely budou tvořit z různých materiálů a naučí se používat další nástroje a nářadí pro rukodělné práce.

Cena 400,- /pololetí, vedoucí: Aleš Přikryl, pá: 13:30 – 15:00, DDM, učebna 3. patro

Malí šikulové

Tento kroužek je určen pro zájemce – začátečníky o elektronické robotické konstrukce od počátku (stavebnice) po programování na platformě Lego WeDo a Lego Mindstorms. Věkově je určen pro děti 2. – 4. třídy ZŠ.

Cena 400,- /pololetí, vedoucí: Peter Stanka, st: 14:30 – 16:00, DDM, učebna 3. patro

Konstrukce a robotika 1

Na kroužku se děti seznámí se konstrukční stavebnicí Fischertechnik. Zcela od základů se naučí stavět různé pohyblivé konstrukce až se dostanou k návrhu robota – vytvoří si jeho vlastní konstrukci i vzhled. Naučí se používat množství senzorů a roboty programovat. Na tento kroužek bude příští školní rok navazovat další Konstrukce a robotika 2, ve kterém by děti chodící letos do kroužku měli své znalosti a dovednosti dále rozvíjet.

Cena 400,- /pololetí,Vedoucí: Peter Stanka, Aleš Přikryl, čt: 14:30 – 16:00, DDM, učebna 3. patro

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.