Měsíc červen v naší mateřské školy

admin, 29. 6. 2017

Byl první červnový den- „ Den dětí“. Paní učitelky s žákyněmi 8. E ze ZŠ Purkyňova připravilypro děti dopoledne plné zábavy. Vyzdobily školní zahradu balónky, barevnými stuhami, obrázky a vytvořily různá stanoviště, kde děti plnily úkoly. Na závěr akce paní učitelky zapálily připravený ohýnek a   všichni si společně opekli buřtíky. Dětem se to moc líbilo a jejich úsměv a rozzářené oči nám byly odměnou.

Hned druhý den předškoláci navštívili ZUŠ. Žáci si pro děti nacvičili hudební a dramatické vystoupení, seznámili děti s hudebními nástroji a na závěr si společně zazpívali písničku.

Za dětmi do školky přijel také žonglér. Protože bylo krásné počasí, pořádali jsme akci na zahradě. Děti byly nadšené a překvapené, co všechno žonglér dokázal.

Blížil se konec školního roku a s ním i „Rozloučení s předškoláky“. Děti ze všech školek se

na tento den důkladně připravovaly. Nacvičovaly básničky, tanečky, cvičení….. To vše potom předvedly 15.6.2017 ve frýdlantském kině rodičům, sourozencům, kamarádům. Vše bylo završeno společnou písničkou, šerpováním a předáním ročenek.

V měsíci červnu zakončily předškoláci projekt – Malá technická univerzita – poslední lekcí „Malý energetik“. Projekt byl velmi zajímavý, u dětí oblíbený a proto se naše MŠ do tohoto projektu opět v novém školním roce zapojí.

Pak už nás čekaly poslední dvě akce. První byla „Školkiáda“ – sportovní hry všech školek. Deset dětí z každé MŠ závodilo v pěti disciplínách. Ostatní děti fandily a svými pokřiky pobízely závodníky ke skvělým výkonům. Po závodech si i ostatní děti mohly disciplíny vyzkoušet. Za velkého potlesku dostali závodníci medaile a vítězná školka putovní pohár – GRATULUJEME!!!

Druhou akcí byla návštěva policistů s cvičenými psy. Děti s nadšením očekávaly jejich příchod.

Mohly vidět ukázky z výcviku psů a zásah policejního psa při zatýkání zločince.

A je tu konec školního roku. Chtěli bychom popřát všem dětem krásné prázdniny a školáčkům radostný vstup do ZŠ.

MŠ Sídlištní

   

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.