Reprezentace naší školy na Festivalu vědy a techniky

admin, 4. 4. 2017

Ve čtvrtek 23. března 2017 se žáci kroužku „Klub zábavné logiky“ Veronika Resslová (5.A) a Vojtěch Pařízek (4.A) zúčastnili Festivalu vědy a techniky po děti a mládež v Libereckém kraji, a to I. ročníku pod vedením Mgr. Kateřiny Kaprálek Vítámvásové.

Tento festival pořádala Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAVET, o. s. společně s Nadací Jablotron a Libereckým krajem a dalšími spolupořadateli.  Žáci své projekty úspěšně obhájili před 13 hodnotiteli a odměnou je pro ně výlet do Francie, který bude sponzorovat Nadace Jablotron.

Veronika Resslová – „Barevná teplota“ a „Rychlost legobota“

Vojtěch Pařízek prováděl sociologický průzkum „Digitální technologie v našem životě“ a „Pamlsky a dobrůtky v našem žaludku“

Škola, resp. kroužek „Klub zábavné logiky“ se stala členem  AMAVETU a získala stavebnice Fischer Technic pro rozvoj technických dovedností žáků v hodnotě cca 40tis. S těmito stavebnicemi se žáci v průběhu kroužku začínají seznamovat a tvoří zatím jednoduché konstrukce.

Kromě výletu do Francie, bude ohodnoceno také aktivní zapojení kroužku jako takového a to částkou 20tis, která bude využita na nákup dalších pomůcek na kroužek. Tímto bude moci být kapacita kroužku navýšena a do kroužku se budou moci zapojit další nadaní a aktivní žáci!

Cílem festivalu je podněcovat co nejvíce žáků základních škol a středoškoláků prostřednictvím řešení konkrétních vědeckých a technických projektů k odhalování a rozvíjení jejich tvůrčích schopností a schopnosti svoji práci prezentovat odborné i široké veřejnosti.

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.