Den dětí v MŠ

admin, 16. 6. 2016

Ve všech frýdlantských mateřských školách se slavil MDD. Paní učitelky si pro děti připravily bohatý, zábavný program.
MŠ Sídlištní otevřela kouzelné dveře, vedoucí na zahradu školky a rázem se všichni ocitli v pohádce o „Krtečkovi“,
Pro děti byla připravena stanoviště: slalom na koloběžce, hod míčkem na klauna, skládání puzzle. Děti samostatně procházely mezi stanovišti a za splněný úkol dostaly razítko. Po soutěžích děti navštívili JŮ a HELE a rozdávali dětem sladkosti. Děti byly nadšené a společně se i vyfotily. Paní učitelky spolu se studenty ze SŠHL – obor sociální činnost, kteří nám ochotně pomáhali, připravili táboráček, kde si děti opekly párky, za odměnu dostaly kournoutek se zmrzlinou, medaile za účast na stanovištích a domů děti odcházely plné zážitků.
V MŠ Jiráskova děti na zahradě přivítali JŮ a HELE hned ráno.
Pro děti byly připravené soutěže, jako zatloukání hřebíků, přitahování autíček na provázku, házení míčků do košů, lovení rybek, stříhání bonbónků. Dětem přálo krásné počasí, a tak si Den dětí na zahradě moc užily. A překvapením bylo, když se JŮ a HELE vrátili, aby dětem rozdali balíčky s dárečky, které pro ně připravily paní učitelky z MŠ.
Děti z MŠ Bělíkova se vydaly hledat poklad na frýdlantskou Rozhlednu. Cestou plnily úkoly, které jim připravily předškolní děti, např: poznávání stromečků, keříků, počítání aut, rozeznávání barev, orientace v okolí. A aby jim cesta do kopce k Rozhledně lépe utíkala,
zpívaly si děti písničky. Na lesní cestičce na děti čekal provaz ze zelených bonbónků, na které je lákal za stromem schovaný JŮ. Na konci cesty čekal HELE, který je vítal u Rozhledny. JŮ a HELE byli smutní, protože jim MUF schoval někde u Rozhledny jejich poklad. Děti slíbily, že JŮHELÁKŮM pomůžou poklad najít.
Všechny děti byly nadšené, spokojené a plny krásných zážitků odcházely domů. A odměna pro nás dospěláky……….úsměv a zářící oči všech dětí.
Za MŠ Balášová Mirka, Klára Maryšková

20160601_095340 (1)  DSC01372

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.