Zápisový lístek a střední škola

admin, 19. 11. 2015

Zápisovým lístkem potvrzuje uchazeč úmysl vzdělávat se v dané střední škole. Žákům základní školy ho vydává ředitelka základní školy.
Ostatním uchazečům (např. těm, kteří se znovu hlásí do denní formy vzdělávání nebo cizincům) ho vydává krajský úřad příslušný podle místa trvalého bydliště/podle místa pobytu na území ČR uchazeče. Zápisový lístek neuplatňují uchazeči o nástavbové studium, zkrácené studium a uchazeči v jiné než denní formě vzdělávání.
Zápisový lístek se vydává pouze jeden a je nutné ho odevzdat do 10 pracovních dnů ode dne oznámení rozhodnutí o přijetí na zvolenou střední školu.
Zápisový lístek lze uplatnit pouze jednou; to neplatí v případě, že uchazeč chce uplatnit zápisový lístek na škole, kde byl přijat na základě odvolání. Uchazeč může vzít zápisový lístek zpět uplatněný v přijímacím řízení do oborů s talentovou zkouškou, pokud byl následně přijat do oboru vzdělání bez talentové zkoušky.
V případě ztráty nebo zničení zápisového lístku se vydá „NÁHRADNÍ“ zápisový lístek.

Možnost vydání „NÁHRADNÍHO“ zápisového lístku:
V případě ztráty nebo zničení zápisového lístku vydává na základě písemné žádosti orgán, který jej vydal, „NÁHRADNÍ“ zápisový lístek.
Součástí žádosti je čestné prohlášení uchazeče nebo zákonného zástupce nezletilého uchazeče, že původní zápisový lístek neuplatnil ani  neuplatní ve střední škole.

Formulář žádosti o náhradní lístek je v rubrice „Tiskopisy ke stažení“

Převzato z webu : www.edulk.cz

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.