Zvyšování motivace žáků ZŠ Frýdlant ke vzdělávání v technických oborech a řemeslech

admin, 30. 9. 2014

logo OPVK ESF Liberecký kraj_barevnéDům dětí a mládeže, pracoviště Základní školy, Základní umělecké školy a Mateřské školy, Frýdlant, pokračuje ve školním roce 2014/2015 v projektu „Zvyšování motivace žáků ZŠ Frýdlant ke vzdělávání v technických oborech a řemeslech“ zkráceně „Od řemesla k řemeslu“. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

V měsíci září začala výuka volitelných předmětů podpořených z projektu. Předmět Základy strojních konstrukcí a Kreativní dílna je určen pro žáky 7. tříd, předmět Seminář z fyziky je pro 7., 8. a 9. ročník ZŠ. V prvním čtvrtletí školního roku plánujeme nákup vybavení a materiálu pro tyto volitelné předměty.

Ve dnech 21. října až 24. října proběhnou v budově DDM zahajovací akce pro žáky 1. tříd a 6. D, kteří se nově zapojí do projektu. Věcní manažeři a koučové projektu jim přiblíží jednotlivé oblasti projektu a vybraná řemesla.

Realizační tým, v tomto školním roce, připraví a zrealizuje dvoje Tvořivé dílny. Za pomoci aktivních žáků z 6. až 9. tříd, koučů projektu a odborných řemeslníků se žáci 1. stupně ZŠ seznámí s některými řemesly a sami si vyzkouší vyrobit drobné předměty.

Vlastní projekt skončí v prosinci, ale získané zkušenosti a dovednosti z jednotlivých aktivit budeme moci využívat i v následujících letech.

                                                                                                                      Manažer projektu Marcela Fialová

Registrační číslo projektu: Projekt CZ.1.07/1.1.22/01.0010

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.