Každý v sobě nese radost

admin, 29. 9. 2014

A radost určitě zažily děti z 6. E a 7. D ve čtvrtek 25. září, když se podruhé setkaly s žáky ze školy v Dabrowe Boleslawieckej.

V rámci projektu, který nese právě název „Každý v sobě nese radost“ se vypravili naši žáci do této školy letos v květnu a na oplátku jsme pozvali polské děti a jejich učitelky na návštěvu k nám. Smyslem celého projektu je poznat se navzájem, poznat školu, zvyky, zájmy našich sousedů, navázat kontakty a snad i přátelství mezi dětmi i učiteli.

Program dne byl bohatý. Dopoledne se neslo ve sportovním duchu, hrál se hlavně u nás nejoblíbenější sport – florbal. Od minulého setkání se florbal hraje i v polské škole. Před naší návštěvou tuto hru tamní děti vůbec neznaly. Po obědě žáci navštívili frýdlantský zámek a prohlídkou byli nadšeni. Další část dne se odehrávala v Domě dětí a mládeže. Na znamení našeho přátelství zasadily děti na zahradě dva okrasné buky, které tu zůstanou na památku našeho setkání. Pak byly připraveny pro polské i české děti tvořivé dílny, každý si mohl odnést svůj výrobek, veselého motýlka. Na závěr ještě posilnění před odjezdem. Opékané buřty, které se sice kvůli chladnějšímu počasí jedly z tácků u stolů uvnitř, chutnaly dětem i tak.

Den se vydařil, naši polští přátelé odjížděli spokojeni a věříme, že taková setkání budeme moci zopakovat a zkontrolovat, jak rostou naše stromy přátelství u nás i v Dabrowe.

škola 072  škola 071  škola 070   Projekt Polsko  IMG_0240  IMG_0247  IMG_0261

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.