Naše škola v přírodě v penzionu Pod Jedlovou

admin, 26. 6. 2014

Tentokrát jsme vyrazili na školu v přírodě do Lužických hor.  Ten týden jsme si báječně užili.Když jsme v pondělí dorazili do penzionu na úpatí hory Jedlová, ubytovali jsme se a hned jsme šli na procházku do Jiřetína. Po návratu, před i po večeři, jsme hráli venku zábavné hry.

V úterý jsme si vyhledali přírodní „hudební nástroje“ a jako lesní hudební skupiny si na ně společně zahráli naše vymyšlené skladbičky. Pak si pro nás paní učitelka připravila další hru v lese. Po obědě jsme vyrazili na výlet. Šli jsme přes Křížovou horu do Jiřetína, na zříceninu hradu Tolštejn a na rozhlednu na hoře Jedlová. Ušli jsme asi 12 km. Před spaním jsme si ještě pustili pohádku Já padouch 2.

Ani ve středu jsme se nenudili. Dopoledne jsme navštívili štolu Jana Evangelisty stříbrného dolu, kde jsme viděli a dozvěděli se spoustu zajímavostí. Po obědě jsme si zahráli minigolf ve sportovním areálu v Jiřetíně. A taky jsme hupsli do bazénu, i když voda měla jen 18 °C. Ti, co se nechtěli koupat, hráli zatím přehazovanou na pískovém hřišti.

Čtvrtek byl plný her. Hráli jsme Lesní pexeso. Na kartách byly vždy dva obrázky – ke druhému jsme museli po lese hledat dvojici. Zároveň jsme vyluštili zprávu, že duch přírody se jmenuje Satyr. Všem se také moc líbila hra „Jaké jsi číslo“. Ale nejlepší byla odpolední stopovaná. Večer jsme si opekli buřty a u táboráku jsme si pak také zazpívali.

Pátek byl ale nejlepší! Šli jsme na Jedlovou do lanového parku. Moc se nám to líbilo, i když přejít po laně všech 12 úseků s různými překážkami víc než 4 m nad zemí, bylo hodně náročné (a navíc trochu pršelo a byla mlha). Všichni jsme se trochu báli, ale věděli jsme, že se nám nic nemůže stát, protože jsme zajištění. Však jsme si to také vyzkoušeli, když jsme se někdy jenom na svém úvazku zavěsili. Já bych si to prošla klidně znova. Pak jsme sešli na skvělou obří houpačku. Zhoupnout se na ní byl super zážitek! Když jsme „padali“ dolů, dosáhli jsme prý rychlosti 72 km. Někteří se zhoupli i podruhé.

Domů jsme se vrátili v sobotu odpoledne.

Byl to bezvadný týden!

Eliška Lachmanová, žákyně 4.A

[nggallery id=51]

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.