Zvláštní den se zvláštní návštěvou u extra třídy

admin, 13. 4. 2014

 Extra třída ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant, která byla jako 14 dalších ze 44 přihlášených projektů podpořena Nadačním fondem Tesco, finišuje se svými přípravami na výstavu Návraty, která má vernisáž 5. května 2014 v 15 hodin ve vestibulu frýdlantské radnice.

V pátek, 11. dubna 2014, po „vlaštovkovém rekordu“, strávili žáci extra třídy 4 zvláštní hodiny v doprovodu kameramana p. Adámka a jeho redaktorky, kteří pro iniciativu Učíme se příběhy natáčejí medailonek o projektu a práci našich žáků. Takových projektů bylo vybráno šest. Další natáčecí den čeká žáky právě v den vernisáže, 5. května.

Když se filmaři seznámili s dětmi a jejich projektem, jeho smyslem, přípravou, postupnou realizací, rolemi jednotlivých žáků…chtěli vidět žáky v akci naživo a tak jsme si pro pana režiséra a jeho kolegyni nachystali jeden ze dvou vodních záběrů, které jsou součástí výstavy. K tomu, aby žáci mohli nafotit snímek s mostem v ulici Míru, bylo zapotřebí vybavení zapůjčeného od místního SDH (děkujeme!). Pro osm žáků extra třídy, kteří sledovali zbylé „tři statečné“ ve vodě, stejně jako mnozí zvědaví přihlížející chodci i přibrzďující auta, bylo dění dole ve vodě velkou zábavou. Odvaha i nasazení těch v akci však zasloužila obdiv (viz foto).

Po úspěšném focení strávili žáci ještě nějaký čas s filmaři ve škole a natáčeli rozhovory, ve kterých měli možnost vysvětlit, proč na projektu vůbec pracují, zvláště ve svém volném čase, co je motivuje, baví a v čem je taková činnost pro ně jiná než výuka ve škole.

Z natáčení si odnášeli všichni zúčastnění příjemné zážitky, nové zkušenosti a především pocit smysluplně tráveného času, což je rozhodně jeden z hlavních cílů projektu Návraty.

Novinky z projektu, splněné milníky a další lze sledovat na

http://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=97

Všechny, kteří mají chuť vidět výsledek mnohahodinové práce našich žáků, zveme v květnu do vestibulu frýdlantské radnice!

 

Lucie Zralá, patronka projektu

[nggallery id=43]

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.