ZVEME VÁS NA PREZENTACI REPORTÁŽÍ ŽÁKŮ ZŠ FRÝDLANT V RÁMCI PROJEKTU „PŘÍBĚHY NAŠICH SOUSEDŮ“.

Mgr. Petr Kozlovský, 15. 5. 2023

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devátých tříd základních škol a tercií a kvart víceletých gymnázií.

Mají za úkol vyzpovídat pamětníka, natočit vzpomínky, digitalizovat fotografie, prozkoumat archívy a nakonec vytvořit rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument. Nakonec musí vystoupit před publikem a výsledky své práce představit veřejnosti a odborné porotě.

Na naší základní škole vznikly dva týmy složené z žáků osmých a devátých tříd. Na ZŠ Purkyňova vede tým učitelka Lucie Zralá a děti zpracovaly osudy bývalého starosty Heřmanic Karla Reinhardta, na ZŠ Husova vede tým dětí učitel Jan Malec a společně zmapovali život Ing. Petra Hihlána.

Projekt je nesoutěžní, nicméně v rámci slavnostního podvečera odborná porota posoudí zpracovaná dokumentární díla žáků i jejich prezentace před publikem a poskytne účastníkům zpětnou vazbu.

„Konkurencí“ našim dvěma týmům bude tým žáků ze ZŠ a MŠ Raspenava, Gymnázia Frýdlant a Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant.

Vzniklé reportáže si můžete poslechnout na slavnostní prezentaci v Městském kině Frýdlant v úterý 6. června 2023 od 16.00 hodin. Představeny budou vzpomínky pěti pamětníků.

Přijďte naše dva týmy povzbudit a podpořit, akce je veřejně přístupná a zdarma. Nebudete litovat!

Těšíme se na Vás 🙂!

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.