MŠ Jiráskova – S Malou technickou univerzitou brzy postavíme i Ještěd

Mgr. Petr Kozlovský, 31. 3. 2022

V úterý 8. 3. k nám do školky přijela paní s dvěma obrovskými kufry a my byli zvědaví, co je uvnitř a co nového se bude dít.

Od paní lektorky Moniky Havrdové jsme se hned na začátku dozvěděli, že k nám bude jezdit pravidelně až do začátku června, že program se jmenuje Malá technická univerzita a že si budeme hrát a stavět z kostiček. To však není všechno. V první hodině s názvem Stavitel města jsme se naučili ještě novou říkanku a na konci dostali dokonce osvědčení, které jsme si mohli vzít domů.

Pracovali jsme ve skupinkách s kamarády, práce se nám dařila a moc nás bavila. Od paní učitelky jsme se dozvěděli, že v jedné z dalších lekcí postavíme z těchto malých kostek most, po které bude moci přejít i dospělý a také stavbu, kterou na konci hodiny rozsvítíme! V hodině Malý vodohospodář budeme zase dělat pokusy s vodou a ukážeme si, jak funguje čistička odpadních vod.

My se asi nejvíce těšíme na to, až v hodině Stavitel věží postavíme opravdový, jen o trochu menší Ještěd, tak, jak ho známe z Liberce. Jsme moc rádi, že si v naší školce můžeme spolu i takto hrát, dozvědět se spoustu nových informací a určitě si každou lekci moc užijeme.

Předškoláci ze třídy Ježků v MŠ Jiráskova

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.