Tříkrálová sbírka 2022

Mgr. Petr Kozlovský, 17. 1. 2022

Tento rok uspořádala Charita ČR 22. ročník Tříkrálové sbírky. V loňském roce kvůli epidemiologické situaci proběhla sbírka on-line, ale letos naštěstí mohli „Tři králové“ koledovat tradičně.

Do Tříkrálové sbírky, největší dobrovolnické akce, se tradičně zapojují tisíce lidí ze všech koutů republiky. Také ve Frýdlantu bylo možné v těchto dnech potkat v ulicích skupinky koledníků, které přinášely radost a Boží požehnání. Žáci ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant obcházeli v doprovodu rodičů či pedagogů dům od domu, zpívali tříkrálovou koledu a žádali o dar do zapečetěných kasiček. Většinou se setkali s příjemným uvítáním a ochotou přispět. Výtěžek ze sbírky bude věnován na podporu zdravotně postiženého chlapce. Netrpělivě očekáváme informaci o celkové vybrané částce.

Chtěli bychom tímto poděkovat všem, kteří letošní Tříkrálovou sbírku podpořili. Poděkování také patří našim dobrovolníkům, ale i rodičům a všem, kteří naše koledníky ochotně uvítali a přispěli jim do kasiček. „Každá korunka pomáhá“. Děkujeme!

Mgr. Michaela Fialová

ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant, pracoviště ZŠ Husova

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.