Halloween v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 10. 11. 2021

Venku se začíná dříve stmívat, listí na stromech mění svou barvu a pomalu opadává. Do teplých dní se vkrádá zima. A abychom do těchto pochmurných dní přinesli i trochu zábavy, rozhodli jsme se, že by bylo hezké pro děti připravit v rámci Halloweenu „Stezku odvahy“. A tak to celé začalo.

Přípravy na tuto akci nám trvaly téměř tři týdny. Od vymýšlení všech nápadů až po samotnou realizaci. Někdo vyráběl náhrobky z polyesterových desek, někdo stloukal dřevěné kříže, jiný tvořil nápisy, vymýšlel hádanky, vydlabával dýně, vystřihoval netopýry, duchy nebo tvořil jinou výzdobu. Nesmím také zapomenout na naše strašidelné občerstvení  na stanovišti v chýši čarodějky Dorky nebo v cíli v podobě čaje a teplé dýňové polévky. Zapojili se opravdu všichni … nejen paní učitelky a asistentky, ale také paní kuchařky, uklízečky a dokonce i členové našich rodin.

V den akce bylo vše krásně nazdobené a osvětlené. Na děti čekalo celkem 8 různých stanovišť. Na některých počítaly duchy, jinde musely zdolat překážkovou dráhu se zavázanýma očima, měly možnost si vyrobit ducha, poznat hmatem obsah krabice nebo třeba uhodnout hádanky. Celou stezkou děti doprovázela i strašidelná hudba. Kdo měl opravdu velkou odvahu, mohl ochutnat sušené červíky s příchutí česneku.

Celé akce se zúčastnilo přes 80 dětí s rodiči a dle veškerých ohlasů se to moc líbilo. Pokud nám to možnosti dovolí, budeme akci příští rok opakovat. A kdo ví, třeba nám tu právě vznikla nová tradice.

Za kolektiv MŠ Bělíkova Jiřina Vokounová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.