Pomáháme zvířatům – sbírka pro ZOO Liberec

Mgr. Petr Kozlovský, 13. 6. 2021

Letošní rok nebyl jednoduchý ani pro ZOO. To jsme si uvědomili, když jsme našli výzvu jednoho sedmáka ze ZŠ Lesní, který vymyslel, jak ZOO pomoci. Připravil online únikovou hru po ZOO s prosbou, aby každý, kdo si hru zahraje, poslal ZOO nějaký finanční příspěvek.

My jsme v té době ještě nemohli chodit do školy, učili jsme se online, a tak i schůzky našeho žákovského parlamentu probíhaly jen přes obrazovky počítače. A jednu schůzku jsme věnovali tomu, že jsme si zahráli únikovku po ZOO. Ale jen naše příspěvky nedaly moc velký obnos, tak jsme se rozhodli, že tento nápad rozšíříme i mezi spolužáky a uspořádáme pro ZOO sbírku. Napadlo nás, že by bylo hezké spolužákům za příspěvek nějak poděkovat. Namalovali jsme tedy obrázky našich oblíbených zvířat, a protože jsme mezitím už začali chodit do školy, společně jsme z našich obrázků vyrobili odznáčky a záložky, které jsme pak za příspěvky rozdávali. Tak se nám podařilo pro ZOO vybrat 7 000 Kč! Na další schůzce parlamentu jsme zjistili, že můžeme rozhodnout, kterému zvířeti chceme přispět na chov. Vybrali jsme 6 zvířat, která mají nejmíň mecenášů. Další den jsme vyhlásili ve třídách hlasování. Vyhrál RYS KARPATSKÝ.

Ve středu 16. 6.  2021 náš příspěvek ze sbírky v ZOO osobně předáme a užijeme si společně den v ZOO, který bude zároveň poděkováním za naši celoroční práci v žákovském parlamentu.

Za žákovský parlament Masarykovci Domča Erbanová a Anna Chvojková

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.