Leden v MŠ Bělíkova

Mgr. Petr Kozlovský, 22. 1. 2020

Vánoce utekly jako voda a máme tady další měsíc – leden.

Na začátku ledna k nám do školky zavítali Tři Králové. Děti se zájmem vyslechly píseň a dozvěděly se o tradici svátku. Děti zaujala i neobvyklá jména králů – Kašpar, Melichar a Baltazar. Na závěr návštěvy přispěla naše školka peněžní částkou, která jistě někomu pomůže v nouzi.

Protože nám zatím nenapadl sníh, s dětmi se vždy moc těšíme na dopolední bruslení v nedaleké sportovní hale. Velkou výhodou je, že děti, které brusle nemají si mohou brusle zapůjčit přímo na zimním stadionu. U dětí, které vydrží chodit bruslit nejen se školkou, ale bruslení procvičují i mimo školku, tedy s rodiči, je vidět zlepšení. Třída Žabiček si dokonce ve třídě na takovou zimní olympiádu zahrála. Děti si vyzkoušely plazení po lavičce, barevný slalom, kdy na bobech musely vésti plyšovou kamarádku Aminu a dávat pozor, aby ji nevyklopily. Odbourat strach a procvičit svoji mrštnost si vyzkoušely průlezem v dlouhém látkovém tunelu. Největší zájem byl o lyžování a bruslení. Některé z dětí nelenily a znova si tuto zábavnou disciplínu zopakovaly, když pomocí papírových krabiček od kapesníků vykouzlily na nohách brusle a na zalisovaných papírech (lyžích) posunovaly svoje nožky po koberci. Abychom u dětí podporovali zájem o pohyb, každý měsíc také jednotlivé třídy využívají tělocvičnu ZŠ Bělíkova. Mají k dispozici nejen různá nářadí, ale i dostatečně velký prostor kde mohou vybít svoji energii.

V lednu nás ve školce navštívilo Divadélko Matýsek, které k nám s oblibou často jezdí. Vždy přiveze novou pohádku, která je obohacena líbivými písničkami, které se dětem moc líbí. Pohádku s názvem O pyšné žirafě děti se zájmem sledovaly a dozvěděly se, že ten, kdo se nad druhé povyšuje, často zůstane sám.

Leden se chýlí ke konci a v únoru nás čeká masopust, ale to zase příště…

Za kolektiv MŠ Bělíkova Ivana Bairichová

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.