Úspěšná účast našich žáků na okresním přeboru v šachu

Mgr. Petr Kozlovský, 3. 12. 2019

Do okresního kola Přeboru škol jsme koncem listopadu vyslali do Liberce dvě družstva a obě byla úspěšná, obě vybojovala postup do krajského kola!

Tým 1. stupně byl oslaben o nejlepšího hráče Ondru Kučinu, přesto s přehledem obsadil 2. místo za ZŠ Kaplického. Se 100% ziskem 6 bodů ze 6 partií uspěli spolužáci ze 4. C Karel Drahoš (1. šachovnice) a Matěj Rutšek (3. šachovnice)! Tento tým má opět ambice bojovat o postup na republikového finále.

Tým 2. stupně jsme sestavili perspektivně na spolužácích ze 6. A a 6. B. Věřili jsme, že to zvládnou. Vítězstvím v soutěži amatérských družstev (šachový rating ELO do 1200) však předčili naše očekávání. 100% byl Matyáš Batelka (1. šachovnice – 5 bodů z 5 partií), velké uznání zaslouží Veronika Šafránková (4. šachovnice – 4,5 bodu z 5 partií!). Pavel Mauer, nejzkušenější šachista školy, hrál v silné konkurenci turnaj jednotlivců a svým výkonem přispěl k úžasnému 2. místu v absolutním pořadí škol 2. stupně ZŠ a víceletých gymnázií okresu Liberec pro frýdlantskou ZŠ, ZUŠ a MŠ!

Dobroslav Buřita, vedoucí šachového kroužku

Jan Hrdina, pedagogický doprovod

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.