Říjen v MŠ Sídlištní

Mgr. Petr Kozlovský, 3. 11. 2019

Podzimní čas v naší školce

Bylo příjemné podzimní počasí a proto jsme využili pozvání od zahrádkářů na prohlídku zahrádkářské kolonie. Ukázali nám, jak zahrádky pomaloučku ukládají k zimnímu spánku. Připravili pro nás i malé občerstvení. Děti jim namalovaly obrázky zeleniny a ovoce. Do školky si za to ještě odnášely sladkosti. Třída „tygříků“ vyjela linkovým autobusem do hejnického ekologického střediska Střevlík. Tam jim lektorka povyprávěla vše o vodě, o vlastnostech vody a o tom, jak je pro nás voda  důležitá. Tento měsíc samozřejmě nechybělo ani předvánoční fotografování.

Předškoláci se jako každý rok zapojili do programu Malá technická univerzita. Mezi oblíbené akce patří také odpolední dílničky. Připravili jsme tzv.„Drakiádu“. Rodiče s dětmi společně vyráběli papírové draky, mohli ochutnat perník od našich kuchařinek, posedět u kávy nebo čaje. Bylo to příjemně strávené odpoledne.

Naše děti jsou moc šikovné a zvídavé … Proto jsme se jedno dopoledne pustili do výroby pizzy. Děti si vzaly zástěry, nasadily kuchařské čepice a mohlo se začít. Na vyválené těsto si dle chuti dávaly rajčátka, šunku, kečup nebo sýr. Každý si pizzu dal na plech a společně jsme ho odnesli do kuchyně, poprosili paní kuchařky o upečení a pak už jsme jenom čekali…. Byli jsme nedočkaví, ale pak to stálo za to. Pizza byla opravdu úžasná, moc jsme si pochutnali.

Poslední týden v říjnu jsme jeli do Naivního divadla v Liberci na pohádku „Proletět duhou“. Dětem se pohádka moc líbila.

V listopadu se můžeme těšit na pohádky, cvičení v tělocvičně a další a další aktivity.

 

Za MŠ Sídlištní Rošková Šárka

 

 

 

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.