Psí návštěva v MŠ Jiráskova

Mgr. Petr Kozlovský, 17. 10. 2019

I PEJSCI CHODÍ NĚKDY DO ŠKOLKY…

Pravdou je, že nás navštěvují vzácně, o to víc se na ně těšíme a jejich návštěvu si užíváme. Ve čtvrtek 17. 10. dopoledne k nám do školky Jiráskova přišly milé a usměvavé slečny Klozovy se svými nerozlučnými psími kamarády, vlastně kamarádkami – Charlotte a Elie. Obě fenky jsou vodící psi pro nevidomé. Dozvěděli jsme se, že labradorovi Elie je 8 let a zlatému retrívrovi Charlottce 6 let. Obě psí slečny se svými paničkami nám předvedly, co všechno umí a slečna Klozová nám vyprávěla o tom, jak se takový vodící pes cvičí a co všechno se musí naučit. Samozřejmě jsme se všichni nejvíc těšili na to, až si oba pejsky budeme moci pohladit, moc se nám to líbilo!

Zajímavé byly rovněž pomůcky pro nevidomé, které s sebou slečny přinesly: budík pro nevidomé, identifikátor barev, kalendář, aj.. Viděli jsme i Pichtův psací stroj, který píše Braillovým písmem – tedy písmem pro nevidomé. Společně jsme zkusili napsat: ,,paní učitelka“ a ,,děti ze školky Jiráskova.“ Výsledek našeho snažení můžete vidět na fotografii. Celou besedu jsme si užili, byla pro nás moc zajímavá.

Pejsci se nám líbili natolik, že jsme na ně nechtěli čekat opět celý rok. Domluvili jsme se tedy, že se v letošním školním roce uvidíme ještě jednou. A to v květnu, kdy si na školní zahradě ukážeme, co všechno tito vodící psi dokážou v terénu. Už teď se moc těšíme!!

Ještě jednou mockrát děkujeme laskavým a ochotným sestrám Klozovým za jejich milou a zajímavou návštěvu.

Za MŠ Jiráskova napsala Michaela Fiedlerová, DiS.

 

Článek do zpravodaje – Vodící psi

Vyrobeno Pinn computers s.r.o.